האם חומרי הדברה בחלב מעלים את הסיכון לפרקינסון?

מחקר מצא כי לנבדקים ששתו את כמות החלב היומית הגדולה ביותר היו הרבה פחות תאי עצב במוח. ההשערה: בגלל כימיקל

דנייל חרמון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דנייל חרמון

האם שתיית חלב מעלה את הסיכון לחלות בפרקינסון? מחקר שהתפרסם בפברואר בכתב העת Neurology מצביע על קשר שכזה. אין זה המחקר הראשון שעוסק בכך, אך חידושו בכך שהוא מתמקד בקשר שבין חלב ובין כימיקל שהיה בו בעבר, שמעלה את הסיכון לפגיעה מוחית המובילה לפרקינסון. מדובר בהפטכלוראפוקסיד (Heptachlor epoxide), חומר המשתייך לקבוצת האורגנוכלורינים — כימיקלים עמידים, שמתפרקים לאחר שנים רבות, אשר נמצאים במוצרים רבים כגון ממיסים אורגניים, חומרי הדברה ומוצרי פלסטיק, נחשבים לרעילים וקיימת הגבלה בשימושם. מכיוון שהם יציבים, השפעותיהם הגופניות עלולות להצטבר במשך שנים. ההפטכלוראפוקסיד אמנם נאסר לשימוש בשנות ה-80, אך נשאלת השאלה אם כימיקלים נוספים שעלולים להיות בחלב, ובהם אורגנוכלורינים שונים, יוצרים את הקשר שבין צריכתו להתפתחות פרקינסון, כפי שמשערים מחקרים נוספים. כימיקלים אלו עלולים להגיע לחלב מכיוון שהבקר והצאן ניזונים לעתים ממזון שעבר הדברה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ