בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האם חומרי הדברה בחלב מעלים את הסיכון לפרקינסון?

מחקר מצא כי לנבדקים ששתו את כמות החלב היומית הגדולה ביותר היו הרבה פחות תאי עצב במוח. ההשערה: בגלל כימיקל

50תגובות
חלב
בלומברג

האם שתיית חלב מעלה את הסיכון לחלות בפרקינסון? מחקר שהתפרסם בפברואר בכתב העת Neurology מצביע על קשר שכזה. אין זה המחקר הראשון שעוסק בכך, אך חידושו בכך שהוא מתמקד בקשר שבין חלב ובין כימיקל שהיה בו בעבר, שמעלה את הסיכון לפגיעה מוחית המובילה לפרקינסון. מדובר בהפטכלוראפוקסיד (Heptachlor epoxide), חומר המשתייך לקבוצת האורגנוכלורינים — כימיקלים עמידים, שמתפרקים לאחר שנים רבות, אשר נמצאים במוצרים רבים כגון ממיסים אורגניים, חומרי הדברה ומוצרי פלסטיק, נחשבים לרעילים וקיימת הגבלה בשימושם. מכיוון שהם...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו