מדוע כדאי להפחית את השימוש בשמן סויה, ולהרבות בשתיית מיץ רימונים?

חוקרים מהטכניון מצאו כי כמות מוגברת של שמן סויה, שצריכתו עלתה רבות במאה ה-20, מעלה את הסיכון לטרשת עורקים ולמחלות לב וכלי דם. כיצד מיץ רימונים נלחם בכך?

אורן רום ומיכאל אבירם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אורן רום ומיכאל אבירם

האם צריכה מוגברת של שמן סויה עלולה לתרום להתפתחות מחלות לב וכלי דם (קרדיווסקולריות)? התפתחות מחלות אלו מואצת בין השאר בשל צריכה מוגברת של שומנים רוויים — כאלו שמקורם מן החי בעיקר ונוטים להידבק לדפנות כלי הדם. כך, הם מצטברים בכלי דם, מה שתורם להתפתחות טרשת עורקים — חסימתם של העורקים ברבדים טרשתיים, שומניים. מחלה זו היא הבסיס למחלת הלב הכלילית — מצב שבו נוצרות היצרויות וחסימות של עורקים כליליים, המספקים דם לשריר הלב, בשל הצטברות הרבדים השומניים (פלאקים). תהליך זה מוביל לירידה באספקת הדם לשריר הלב. התקף לב מתרחש כאשר עורק שכזה נחסם לחלוטין ודם לא מצליח להגיע לשריר הלב.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ