בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מדוע כדאי להפחית את השימוש בשמן סויה, ולהרבות בשתיית מיץ רימונים?

חוקרים מהטכניון מצאו כי כמות מוגברת של שמן סויה, שצריכתו עלתה רבות במאה ה-20, מעלה את הסיכון לטרשת עורקים ולמחלות לב וכלי דם. כיצד מיץ רימונים נלחם בכך?

55תגובות
שמן במחבת

האם צריכה מוגברת של שמן סויה עלולה לתרום להתפתחות מחלות לב וכלי דם (קרדיווסקולריות)? התפתחות מחלות אלו מואצת בין השאר בשל צריכה מוגברת של שומנים רוויים — כאלו שמקורם מן החי בעיקר ונוטים להידבק לדפנות כלי הדם. כך, הם מצטברים בכלי דם, מה שתורם להתפתחות טרשת עורקים — חסימתם של העורקים ברבדים טרשתיים, שומניים. מחלה זו היא הבסיס למחלת הלב הכלילית — מצב שבו נוצרות היצרויות וחסימות של עורקים כליליים, המספקים דם לשריר הלב, בשל הצטברות הרבדים השומניים (פלאקים). תהליך זה מוביל לירידה באספקת הדם לשריר...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו