התרכובת המסוכנת שבגללה לא כדאי לאכול בשר אדום

סדרת מחקרים הוכיחה כי רכיבים שומניים שנמצאים במגוון מוצרי מזון הופכים על־ידי חיידקי המעי לתרכובת מסוכנת ללב. מה אפשר לעשות?

יוסי חביב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
יוסי חביב

שנים רבות ידוע כי אכילת בשר אדום וגבינות עתירות שומן גורמת לתחלואת לב וכלי דם. הפרדיגמה המקובלת היא כי כולסטרול מהמזון נספג במעי, נקשר בדם לחלבונים נשאים (ליפופרוטאינים), וכאשר יש בעיה בספיגתו מהדם, הוא עלול לעבור חמצון ולהיספג על ידי תאי דם בשם מקרופגים. מקרופגים ספוגי כולסטרול נקראים תאי קצף ועלולים להילכד בדופן העורק וליצור נגע טרשתי ודלקתי לא יציב אשר עלול לפרוץ לחלל כלי הדם, להפעיל את טסיות הדם ולגרום לאוטם. לפי תפיסה זו המעי הוא שחקן פסיבי המאפשר את ספיגת הכולסטרול ותו לא. בשנים האחרונות השתנתה תפיסה זו וזוהה מנגנון חדש הנובע מפעולתם של חיידקי המעי שקולטים מרכיבים מהמזון שאינם כולסטרול. סך חיידקי המעי (המיקרוביום), כולל 100 טריליונים של חיידקים מזנים שונים הנמצאים בעיקר במעי הגס.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ