בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

התרכובת המסוכנת שבגללה לא כדאי לאכול בשר אדום

סדרת מחקרים הוכיחה כי רכיבים שומניים שנמצאים במגוון מוצרי מזון הופכים על־ידי חיידקי המעי לתרכובת מסוכנת ללב. מה אפשר לעשות?

78תגובות
ללא קרדיט

שנים רבות ידוע כי אכילת בשר אדום וגבינות עתירות שומן גורמת לתחלואת לב וכלי דם. הפרדיגמה המקובלת היא כי כולסטרול מהמזון נספג במעי, נקשר בדם לחלבונים נשאים (ליפופרוטאינים), וכאשר יש בעיה בספיגתו מהדם, הוא עלול לעבור חמצון ולהיספג על ידי תאי דם בשם מקרופגים. מקרופגים ספוגי כולסטרול נקראים תאי קצף ועלולים להילכד בדופן העורק וליצור נגע טרשתי ודלקתי לא יציב אשר עלול לפרוץ לחלל כלי הדם, להפעיל את טסיות הדם ולגרום לאוטם. לפי תפיסה זו המעי הוא שחקן פסיבי המאפשר את ספיגת הכולסטרול ותו לא. בשנים האחרונות...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו