מכינים עוגה וטועמים מהבלילה? מחקר מצא שקמח לא אפוי עלול לגרום לזיהום

חוקרים מצאו כי לטעימת בצק או בלילה שמכילים קמח היה קשר מובהק להידבקות בחיידק אי-קולי. מחקרם נעשה בעקבות התפרצות הרעלת מזון ב-24 מדינות בארה"ב ב-2016

ג'אן הופמן
ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ג'אן הופמן
ניו יורק טיימס

אם אתם בעיצומה של הכנת עוגה - אולי תעדיפו שלא לקרוא את הכתבה הזאת עכשיו, ולהסתכן. אך אם ברצונכם לנהוג בחוכמה ובבטיחות, הזיזו את קערת הערבול והמשיכו לקרוא. טעימת קמח לא מבושל או אפוי, למשל מתוך בלילת עוגה או בצק, עלולה לסכן את בריאותכם, כך עולה ממחקר שפורסם בחודש שעבר בכתב העת New England Journal of Medicine. המחקר מתאר את החקירה שהובילה להסרת מאות מוצרי קמח מהמדפים (כולל תערובות להכנת עוגות) ב-24 מדינות בארה"ב בקיץ 2016. זאת בעקבות הימצאות זן של חיידק אי־קולי בקמח. נמצא כי זן זה (Shiga Toxin–Producing E. coli), שמייצר רעלן וידוע שהוא חי בסביבות מזון לחות, כגון בשר טחון וירקות עליים, עלול לשגשג גם בסביבה יבשה ולגרום להרעלת מזון גם באמצעותה. ברוב המקרים המחלה, שכוללת תסמינים כגון כאבי בטן, חום לא גבוה, הקאות ושלשולים, לעתים דמיים, חולפת בתוך שבוע. אך אוכלוסיות בסיכון – כגון ילדים קטנים וקשישים – עלולות לסבול מתחלואה קשה ואי ספיקת כליות. עם זאת, גם ילדים בוגרים ומבוגרים-צעירים יכולים לחלות משמעותית. כך לפי המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב (CDC).

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ