האם שתיית קפה טובה לבריאות? ייתכן שלמידת מכונה תעזור לנו להבין
מסקנות ממחקרים על תזונה בכלל ועל קפה בפרט נוטות להשתנות באופן תדיר. עיבוד כמויות גדולות של מידע בעזרת אלגוריתם יכול לספק תשובות מדויקות יותר ולעקוף את הטיות החוקרים
האם שתיית קפה טובה לבריאות שלנו? ואם כן, כמה קפה רצוי לשתות? זו נשמעת כמו שאלה קלה עבור חברה שהצליחה לייצר חיסון לנגיף חדש בתוך שנה בלבד. אולם הספרות המדעית העוסקת בקפה משקפת את התסכול ממחקרי תזונה. המסקנות משתנות כל הזמן, ולא פעם סותרות זו את זו.
סתירות שכאלו אולי לא כל כך חשובות כשמדובר במזונות או במשקאות שלא נצרכים בהיקפים נרחבים. אבל כשארגון הבריאות העולמי סיווג ב-1991 את הקפה כגורם מסרטן, היו לכך השלכות עצומות, כיוון שיותר ממחצית מתושבי ארה"ב שותים קפה מדי יום. מחקרים הצביעו על זיקה אפשרית בין המשקה לבין סרטן שלפוחית השתן וסרטן הלבלב, אלא שבהמשך התברר שמחקרים אלה - שבהם ביקשו החוקרים ממספר גדול של משתתפים לדווח על התפריט ועל ההרגלים היומיים שלהם ואחר כך חיפשו התאמה להשלכות בריאותיות מסוימות - לא זיהו שמעשנים נוטים לצרוך כמויות גדולות יותר של קפה. העישון הוא הגורם שהגדיל את הסיכון ללקות בסרטן, וב-2016 הוסר הקפה מרשימת הגורמים המסרטנים. סקירה של נתונים זמינים שפורסמה ב"בריטיש מדיקל ג'ורנל", הצביעה שנה מאוחר יותר על קשר בין שתיית קפה לבין הפחתה בסכנה ללקות בסוגי סרטן אחרים, במחלות לב כליליות ובמוות בכלל.