בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סוף לדיאט? מחקר מצא שהממתיקים המלאכותיים רעילים לחיידקי מעיים

צוות חוקרים ישראלי-סינגפורי בדק את השפעת הממתיקים המלאכותיים על חיידקי אי-קולי וגילה שמינונים גבוהים משפיעים על יכולתם להתרבות ולהתפתח

10תגובות
משקאות ממותקים
Jeff Chiu/אי־פי

המאבק העולמי בהשמנה הגיע בשנות ה-80 של המאה ה-20 למצב מושלם כשהממתיקים המלאכותיים, הקיימים בשוק מאז תחילת המאה ה-20, נכנסו לשימוש המוני במזון ובמשקאות. הם אפשרו ל"משוגעי הסוכר" לאכול את העוגה המתוקה ולהשאיר אותה שלמה, כלומר בלי להעמיס על עצמם קלוריות מיותרות. אך ככל שהזמן חולף, מסתמן שהעוגה אולי מתוקה אבל לא ממש שלמה: עוד ועוד מחקרים מצביעים על כך שהממתיקים המלאכותיים בעייתיים ועלולים לפגוע בבריאותם של המשתמשים בהם.

שיתוף פעולה בין חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב ומאוניברסיטת נאניאנג בסינגפור פורסם במחקר חדש, שמצטרף למחקרים אחרים בנושא ומזהיר מפני צריכת ממתיקים מלאכותיים. על פי המחקר, שפורסם בכתב העת Molecules, שתיית משקאות שבהם ממתיקים מלאכותיים משפיעה לרעה על אחד מחיידקי המעיים ומונעת מהם לתפקד כהלכה.

החוקרים השתמשו בשישה ממתיקים נפוצים המאושרים לשימוש על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA): אספרטיים, סוכרלוז, סכרין, נאוטם, אדבנטיים ואצסולפם-k. הם שפכו מינון גבוה של החומרים האלה על חיידקי E. coli מאירים ביולוגית (ביולומיסנטיים) שמייצגים את אוכלוסיית חיידקי המעיים. חיידקים אלה יוצרים אור זרחני בתגובה לנוכחותם של רעלנים שונים.

החיידקים קיבלו מאות מנות של הממתיקים המלאכותיים והחוקרים גילו שמינונים מסוימים מעכבים את התפתחותם ומפריעים להם להתרבות. צוות החוקרים מעריך שצריכה של שני משקאות מוגזים או שתי כוסות קפה שבהם ממתיקים מלאכותיים יכולה להשפיע על מערכת העיכול שלנו ואף להפריע בפירוק של סוכר רגיל ופחמימות אחרות.

"אנחנו לא טוענים שהם רעילים לבני אדם אלא לחיידקי המעיים האחראים על העיכול", אמר פרופ' אריאל קושמרו מאוניברסיטת בן גוריון, שעמד בראש צוות המחקר, לאתר BUSINESS INSIDER. עם זאת, "ההמלצה שלי היא לא להשתמש בממתיקים מלאכותיים", הוא מוסיף.

מחקר זה מצטרף למחקרים קודמים שבהם נמצא קשר בין שימוש בהם לבין לחץ דם גבוה, סוכרת, השמנת יתר ושבץ מוחי. למרות ממצאים אלה, אף לא מחקר אחד מבין 210 אלף המחקרים שנעשו בנושא מצא קשר בין שימוש בהם לבין סרטן. עורכי המחקר החדש מדגישים שמה שנבדק בו הם חיידקים מחוץ לגוף האדם, וכדי להבין לעומק את ההשפעה האמיתית של חומרים אלה יש צורך במחקרים נוספים.

למרות העובדה שעדיין לא ידוע אם ישנה השפעה רעה של ממתיקים מלאכותיים על היבטים שונים בבריאותנו, הצרכנים החלו להתרחק מהם. בארצות הברית נרשמה בשנה האחרונה עלייה של 12% במכירת מוצרים ממותקים באמצעות סטיביה, שהוא ממתיק טבעי שאינו מאושר לשימוש על ידי ה-FDA, לעומת ירידה של 8% במכירת מוצרים המכילים ממתיקים מלאכותיים. עד שיתבררו כל העובדות, ההמלצה היא להמעיט בצריכת מזונות ומשקאות מתוקים מכל סוג.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו