מועמדות אדרי למפכ"ל: ועדת המינויים דנה בעדות הנוגעת להתנהלותו
שוטר לשעבר העיד בוועדה כי הניצב בדימוס אינו מתאים לכהן בתפקיד, מכיוון שלא עבר בדיקת פוליגרף כיתר המועמדים. בפני הוועדה הופיעו גם המפכ"ל אלשיך שהצהיר כי יענה על כל השאלות "כמחויב על פי החוק", וכן אדרי עצמו

הוועדה המייעצת למינוי בכירים בראשות השופט (בדימוס) אליעזר גולדברג התכנסה הבוקר (ראשון) לדון במינויו של מנכ"ל המשרד לביטחון פנים משה אדרי לתפקיד מפכ"ל המשטרה. אדרי, שנבחר על ידי השר לביטחון פנים גלעד ארדן להחליף את המפכ"ל הנוכחי רוני אלשיך צפוי להיכנס לתפקידו בחודש הבא, אם תאשר הוועדה את מינויו.
מוקדם יותר הבוקר העיד בוועדה שוטר לשעבר שהביע טענות בדבר התאמתו של אדרי לתפקיד. בין היתר טען כי אדרי לא עבר בדיקת פוליגרף בדומה לשני המועמדים האחרים לתפקיד, מפקד מחוז ירושלים יורם הלוי ומפקד מחוז תל אביב דוד ביתן. אדרי פרש מהמשטרה בטרם הונהגו בדיקות הפוליגרף התעסוקתיות לניצבי המשטרה.
המתלונן טען בפני הוועדה כי בדיקת פוליגרף היתה מעלה שאדרי אינו מתאים לתפקיד. במשרד לביטחון פנים הכחישו את הטענות שהועלו ואמרו כי מדובר בפניות מכפישות, ורכילותיות שנועדו לסכל את מינויו למפכ"ל.
- מקורב לנתניהו: רה"מ ינסה לדחות את פיזור הכנסת לסוף דצמבר כדי למנות מפכ"ל ורמטכ"ל
- הוועדה למינוי בכירים התבקשה לבחון את הקשר בין המפכ"ל המיועד לישראל ביתנו
- ניצב בדימוס משה אדרי הוא מועמדו של השר ארדן לתפקיד המפכ"ל
היום הגיע אלשיך להעיד בפני הוועדה. עם הגעתו לדיון הצהיר כי יענה על שאלות חבריה, "כפי שאני מחויב על פי חוק" והוסיף כי "כל שלושת המועמדים ראויים". אלשיך הציג בפני חברי הוועדה מידע שנכתב במסמך שהעבירה המשטרה על המועמדים השונים, ובהם גם מידע הנוגע להתנהלותו של אדרי.
במקביל, הגיע גם אדרי להעיד בפני הוועדה. בין היתר הוא צפוי להישאל על טענות שנשלחו לוועדה נגד מינויו – בהן טענה של משתתפי מצעד הגאווה ב-2015, עליו פיקד אדרי כמפקד מחוז ירושלים, לפיה אינו ראוי לתפקיד בשל המחדלים שהובילו אז לדקירתה למוות של הנערה שירה בנקי.
מהמשרד לביטחון פנים נמסר: "אין בכוונתנו להתייחס בתקשורת לכל פנייה מכפישה ורכילותית הנשלחת לוועדת גולדברג בנסיון שקוף לסכל את מינויו של ניצב בדימוס משה אדרי למפכ"ל המשטרה".