משפחות ההרוגים באסון נחל צפית תובעות פיצויים מהמדינה, מהמכינה ומעובדיה
התביעות האזרחיות הוגשו מטעם משפחות של תשעה מההרוגים ושל אחד הפצועים, והן לא נקבו בסכום פיצוי אלא הותירו אותו לשיקול דעתו של בית המשפט. משפחה נוספת נערכת לתביעה נפרדת

משפחות של הרוגי השיטפון בנחל צפית הגישו הבוקר (שני) לבית המשפט המחוזי בלוד תביעות פיצויים נגד המכינה הקדם-צבאית בני ציון ומשרדי החינוך והביטחון בגין מות ילדיהן ונזקים שנגרמו להן. בכתבי התביעה לא מצוין היקף הפיצויים שהמשפחות תובעות, וצוין כי הן מותירות את ההחלטה לשיקול דעת בית המשפט.
בסך הכל הוגשו 11 תביעות אזרחיות, על ידי משפחות של תשעה מההרוגים, וכן משפחה נוספת שבנה נפצע באסון. אחת המשפחות לא הצטרפה לתביעה, כיוון שהיא עדיין אוספת חומרים לתביעה שתגיש בנפרד. עם הנתבעים נמנים יו"ר המכינה לשעבר יובל כאהן, המדריך אביב ברדיצ'ב וחברי הנהלת המכינה.
- דקה אחר דקה: המחדלים ושיקול הדעת השגוי שהובילו לאסון בנחל צפית
- אסון נחל צפית: כתב אישום נגד עולם המכינות
בשיטפון בנחל צפית נהרגו שמונה מהמועמדים למכינה ושתי חניכות במכינה: אגם לוי, אילן בר שלום, אלה אור, גלי בללי, מעיין ברהום, צור אלפי, רומי כהן, שני שמיר, יעל סדן ועדי רענן. יתר החניכים והמועמדים לגיוס שהשתתפו בטיול הצליחו לתפוס מחסה בטרם פגיעת השיטפון וחולצו על ידי כוחות ההצלה.
לפני כשלושה חודשים הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד כאהן וברדיצ'ב בגין המתה בקלות דעת וגרימת חבלה חמורה, והמשפט נגדם מתנהל בימים אלה. העונש המרבי בגין המתה בקלות דעת הוא 12 שנות מאסר.