עד המדינה: שמרון אמור היה לקבל עמלה של עשרות מיליונים על הצוללות; שמרון מכחיש
על פי דיווח בחדשות 10 ובחדשות 2, עד המדינה בתיק 3000 מיקי גנור אמר כי חלקו של שמרון בעסקת שלוש הצוללות היה 20% מהעמלה של המתווך. שמרון הכחיש את הדברים: "הטענות רחוקות מהמציאות"

עו"ד דוד שמרון, מקורבו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, היה עתיד להרוויח עשרות מיליוני שקלים מעסקת מכירת שלוש הצוללות מגרמניה לישראל, כך על פי עדותו במשטרה של עד המדינה מיקי גנור שעליה דווח היום (ראשון) בחדשות 10 ובחדשות 2. על פי הדיווחים, גנור סיפר למשטרה כי חלקו של שמרון במכירת שלוש הצוללות היה 20% מעמלת המתווך, עבורם היה מקבל עשרות מיליוני שקלים. שמרון חשוד בפרשת כלי השיט, הידועה כתיק 3000, שבה הפך גנור לעד מדינה.
שמרון הכחיש את הדברים ומסר בתגובה: "הטענות המועלות כל כך רחוקות מהמציאות, שאין זה מתקבל על הדעת שעד המדינה מסר אותן למשטרה. מכל מקום, בכל התקופה שבה ייצג שמרון את מיקי גנור הוא פעל כעו"ד וכל פעולותיו היו כדין". לדברי שמרון, ההסכם ביניהם לא כלל עמלה, והוא ייצג את גנור בעסקת הצוללות רק בחתימה מול תיסנקרופ. שמרון אמור לחזור הלילה מחופשתו הפרטית בארה"ב. לעת עתה המשטרה לא תיאמה איתו חקירה נוספת.
- פרשת הצוללות: המשטרה צפויה לחקור קצינים מכהנים
- פרשת הצוללות: הגילויים האחרונים יכולים לסבך את עסקאות הנשק של ישראל
- פרשת הצוללות: מי המעורבים בעסקה ומה החשדות שנבדקים?
איש העסקים מיקי גנור, שעומד במרכז תיק 3000 ושימש כמתווך בעסקה בין מדינת ישראל לחברת תיסנקרופ הגרמנית, חתם לפני כעשרה ימים עם הפרקליטות על הסכם עד מדינה בפרשה, שלפיו ירצה שנת מאסר בפועל וישלם קנס בסך עשרה מיליון שקלים. גנור נחשב לדמות המשמעותית בפרשה, וההסכם עמו צפוי לחשוף פרטים חדשים על עומק השחיתות בצבא ובמערכת הביטחון ברכישות ביטחוניות גדולות שביצעה ישראל בשנים האחרונות.
גנור שימש כנציג תיסנקרופ בישראל בעת שמספר עסקאות נחתמו בין ישראל לבין התאגיד הגרמני. הוא החליף בתפקיד זה את שייקה ברקת, ולפי דיווחים, מי שהיה מעורב בהחלפתו הוא מפקד חיל הים לשעבר, החשוד גם הוא בפרשה, האלוף (במיל') אלי (צ'ייני) מרום.
שורשי הפרשה בשנת 2012, אז נחתם ההסכם לרכישת הצוללת השישית לידי חיל הים בטקס רשמי בבית השגריר הישראלי בברלין בנוכחות שר הביטחון דאז, אהוד ברק, ומנכ"ל משרד הביטחון דאז, האלוף (במיל') אודי שני. במסגרת הסכם קודם שהיה לישראל עם גרמניה, יכלה המדינה לממש אפשרות לרכוש את הצוללת השישית, בתנאים שנקבעו מראש. אחרי דיונים שלוו בהתנגדויות מצד אנשי מערכת הביטחון - בהם הרמטכ"ל דאז, גבי אשכנזי, ואף מפקד חיל הים דאז מרום - הוחלט בסופו של יום לרכוש את הצוללת. לפי דיווחים בעבר, הסיבה להתנגדות אז הייתה נעוצה בתנאי המימון של אותה צוללת מתוך תקציב הביטחון.
לדברי מקור במערכת הביטחון, היתה זו העסקה הראשונה בה גנור היה מעורב. בתמונות של משרד הביטחון, נראה גנור נוכח בעת חתימת ההסכם של אספקתה של הצוללת השישית. המקור ציין כי גנור היה מעורב באותן שנים בעסקאות שנגעו לחיל הים בלבד. עורך דינו של גנור הוא דוד שמרון, המשמש גם כפרקליטו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

כן, מדובר בסוג של אובססיה. זו רשימת תוספי המזון שאני לוקחת

מרענן לראות טאץ' קומי בז'אנר שלא מצטיין בחוש הומור

מחקר: התחזקות סופות שמדענים חזו ל-2080 מתממשת כעת

גם הטבח בטקסס לא ישנה את עמדת השופטים השמרנים בעליון בארה"ב

בניגוד לכל מה שדמיינתי, יש לי ילד אחד חי וכך זה יישאר
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
