נתניהו: עתירת "הארץ" לחשוף את יומניי נועדה לנגח אותי ולפגוע בי
פרקליט רה"מ, יוסי כהן, מסר כי "הארץ" מבקש מנתניהו "תחמושת שבה ישתמשו נגדו" כדי לטעון שהוא מכלה את זמנו בפגישות אישיות הקשורות למשפטו. רה"מ נדרש להגיב לעתירת "הארץ" ועמותת "הצלחה" לאחר שטען כי גילוי היומנים יפגע בפרטיותו

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב אתמול (שני) לעתירת "הארץ" ועמותת "הצלחה" לחשיפת יומני הפגישות שלו, וטען כי פרסומם אינו אינטרס ציבורי. נתניהו מסר כי בכוונת "הארץ" להשתמש ביומנים נגדו ולטעון כי הוא מכלה את זמנו בפגישות אישיות הקשורות למשפטו. נתניהו התבקש להגיב לעתירות עד אתמול, לאחר שמשרד רה"מ טען כי חשיפת היומנים תפגע בפרטיותו.
פרקליטו של נתניהו, עו"ד יוסי כהן, כתב בתגובה: "עניינה של עתירה זו בבקשה שעל פניה מעוררת סלידה ואי נוחות, שכן בית המשפט מתבקש למעשה להורות למסור לעותרות מידע בדבר פגישות פרטיות של ראש הממשלה עם באי כוחו מתוך מטרה לפגוע בו ובמילים אחרות: הן מבקשות מראש הממשלה לספק להן תחמושת שבה ישתמשו נגדו".
לדברי כהן, "העותרות טוענות כי אינטרס הגילוי וזכות הציבור לדעת מתי וכמה זמן הקדיש ראש הממשלה לפגישות עם באי כוחו גובר על פני אינטרסים מתחרים. מדובר בתזה מופרכת. פגישות פרטיות של ראש הממשלה עם באי כוחו הינן מידע פרטי, שמסירתו אסורה מכוח חוק הגנת הפרטיות". הוא הוסיף כי המידע ביומנים לא יועיל להערכת הזמן שבו רה"מ עוסק במשפטו: "גם אם היו נמסרים מועדי הפגישות לא היה בכך להעיד על תוכן השיחות והאם הן אכן נגעו לתיקים נגד רה"מ", נכתב בתגובה, "מכאן שלכל היותר יכולות העותרות לערוך ספקולציה רכילותית חסרת כל תועלת לדיון הציבורי". כהן אף פנה לפרקליטות, אשר מייצגת את משרד רה"מ בעתירה, וכתב כי "אם יש בידי המשיבים מידע הקשור לענייניו הפרטיים של רה"מ, הוא לא נמסר להן כדי שימסרו אותו לידי עיתון הידוע בשנאתו אליו ואשר כל מטרתו לפגוע בו".
המידע מהיומנים עלול להשליך גם על בקשה עתידית של נתניהו לקבל פטור מהתייצבות לדיוני ההוכחות במסגרת תיקי האלפים. במהלך השנה צפויים להיפתח דיוני ההוכחות במשפט נתניהו, והם אמורים להתקיים במשך כמה ימים מדי שבוע. אם סנגורי ראש הממשלה יבקשו לו פטור התייצבות מהדיונים, בין השאר כי יטענו שהדבר עשוי לפגוע בניהולה התקין של המדינה, המידע המבוקש בעתירות "הצלחה" ו"הארץ" אולי ישפיע על החלטת השופטים.
ב-2019 עתרו "הארץ" באמצעות עו"ד טלי ליבליך ועמותת "הצלחה" באמצעות עו"ד אלעד מן בבקשה לקבל את היומנים מתוקף חוק חופש המידע. העתירות הוגשו לאחר שבקשות לחשיפת היומנים שהוגשו למשרד רה"מ נותרו ללא מענה.
- ראש הממשלה נתניהו מול השופטים. ההתרחשות בבית המשפט בתשעה איורים
- מיום ראשון הסנגורים יילחמו בבית המשפט, ונתניהו יילחם בחוץ
בחודש שעבר פורסם כי משרד רה"מ עדיין מסרב להעביר לידי "הארץ" את יומניו של נתניהו "בשל פגיעה בפרטיות", לאחר שבעבר נמנע מכך בשל "שיקולי ביטחון". המשרד סירב להעביר את היומנים חרף הצעת פשרה של בית המשפט המחוזי בירושלים. בעתירות נטען כי זמנו של רה"מ הוא משאב ציבורי, וכי יש הצדקה לקבל מידע על שיעור הזמן שהוא משקיע לצרכיו הפרטיים על חשבון הזמן המיועד לצורכי הציבור. משרד רה"מ התבקש לציין ביומן את פגישותיו של נתניהו עם עורכי דינו.
בתגובת משרד רה"מ לעתירות, שהוגשה באמצעות פרקליטות מחוז ירושלים, נטען כי הוא מסרב להעביר את היומנים בשל שיקולי ביטחון הנתמכים בעמדת שב"כ. כמו כן נטען כי חוק חופש המידע מתיר להסתיר מידע ביומן שנוגע לענייניו האישיים של נושא המשרה הציבורית. מי שדן בעתירות "הארץ" ו"הצלחה" הוא השופט עודד שחם, אשר יושב גם בהרכב השופטים הדן בתיקי האלפים. בדיון ב-23 בנובמבר 2020 הציע שחם כי המשרד יעביר את שיעור הזמן שהשקיע נתניהו בפגישות בכל שנה ושנה — אך בלי לציין את מועד הפגישות ומיקומן.
משרד רה"מ, שהגיש את עמדתו באמצעות הפרקליטות לפני כחודשיים, סירב להצעת השופט. בסירובה זנחה הפרקליטות את הטענות הביטחוניות וטענה כי חשיפת המידע תביא לפגיעה בפרטיות ראש הממשלה. "אין אנו רואים את ההבדל בין פגישה שנרשמה ביומן רה"מ עם עורכי דינו ובין פגישה בנושא רפואי", נכתב בתגובה על הצעת הפשרה, "טענת העותרות כי במידע על פגישות עם עורכי דין מגולם אינטרס ציבורי, אין לה משקל בנסיבות העניין". כמו כן נכתב כי מבדיקת משרד רה"מ "אין בידי המשרד תיעוד מלא של פגישות אלו בכל מקרה". בשל טיעוני הפרטיות הורה השופט שחם לצרף את נתניהו כמשיב לעתירות.
כתבות מומלצות

החבילה מתעכבת: למה הרחפנים של אמזון עוד לא סיפקו את הסחורה

משחקים עם קראק פאי: ארבעה מתכונים לעוגה הממכרת

סוף סוף יש סיבה לעצור ולהביט בבית הבאר ברחוב הרצל

מה ההבדל בין כתמי שמש לנמשים ומה גורם להם?

ל"ישראל השנייה" מגיע דיון רציני יותר, ובעיקר כזה שמבוסס על אמת
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
