לשבור את הצום כמו יהודים: חלות שישי הפכו למצרך מבוקש ברמדאן

בעשור האחרון הפכה החלה לאחד הלחמים הנמכרים ביותר עם צאת הרמדאן, תופעה שייחודית למזרח ירושלים ולאבו גוש. הניסיון להתחקות אחר שורשי המנהג מוביל לאינתיפאדה הראשונה אז זכתה החלה לפופולאריות מפתיעה

ניר חסון
ניר חסון
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ניר חסון
ניר חסון

בכל יום ברמדאן, בשעות אחר הצהריים הופכים חלק ניכר מהרחובות הראשיים של מזרח ירושלים לשווקי מזון ענקיים. מסעדות שסגורות בשל הצום פותחות דוכנים למזון מוכן, ירקנים מוציאים סחורות לרחוב והכל מלא באנשים הנושאים סלים עמוסים. המאפיות, שמתחילות את יום העבודה מאוחר בשל הצום, פועלות בקצב מוגבר כדי לספק את הדרישה ומוכרות חלק גדול מהסחורה לבעלי דוכנים. ברמדאן, מסבירים בעלי מאפיות, יש דרישה ללחמים מיוחדים. לצד הפיתות הוותיקות והבייגלה, סמלה המסחרי של מזרח ירושלים, בולטים שני סוגי לחמים ייחודיים לחג: מעין באגטים צרפתיים קטנים וחלות קלועות הנקראות מיג'דל. בערבית פירוש המלה הוא צמה או לחם קלוע, אבל המתבונן בהן יתקשה מאוד להבדיל ביניהן לבין החלות שנמכרות בכל מכולת ומאפייה בחלקה המערבי של העיר, מדי יום שישי. אי אפשר להכחיש שהחלות הפופולאריות במזרח הן ביטוי להשפעה תרבותית קולינרית חוצת לאומים וגבולות.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ