בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לשבור את הצום כמו יהודים: חלות שישי הפכו למצרך מבוקש ברמדאן

בעשור האחרון הפכה החלה לאחד הלחמים הנמכרים ביותר עם צאת הרמדאן, תופעה שייחודית למזרח ירושלים ולאבו גוש. הניסיון להתחקות אחר שורשי המנהג מוביל לאינתיפאדה הראשונה אז זכתה החלה לפופולאריות מפתיעה

39תגובות
מכירת חלות במזרח ירושלים, אתמול. ככל הידוע התופעה הזו ייחודית למזרח ירושלים ואבו גוש
אמיל סלמן

בכל יום ברמדאן, בשעות אחר הצהריים הופכים חלק ניכר מהרחובות הראשיים של מזרח ירושלים לשווקי מזון ענקיים. מסעדות שסגורות בשל הצום פותחות דוכנים למזון מוכן, ירקנים מוציאים סחורות לרחוב והכל מלא באנשים הנושאים סלים עמוסים. המאפיות, שמתחילות את יום העבודה מאוחר בשל הצום, פועלות בקצב מוגבר כדי לספק את הדרישה ומוכרות חלק גדול מהסחורה לבעלי דוכנים. ברמדאן, מסבירים בעלי מאפיות, יש דרישה ללחמים מיוחדים. לצד הפיתות הוותיקות והבייגלה, סמלה המסחרי של מזרח ירושלים, בולטים שני סוגי לחמים ייחודיים לחג: מעין...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו