הערר התקבל, והמתחם שמתוכנן לקום ברחבת הכותל יצומצם

מרכז המבקרים המתוכנן עורר התנגדויות מצד מתכננים, תושבי הרובע היהודי, אריכאולוגים וכן מצד הפלסטינים - שטענו כי יפר את הסטטוס קוו באזור

ניר חסון
ניר חסון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים5
ניר חסון
ניר חסון

בניין המשרדים והמוזיאון המערבי יצומצם, כך קבעה השבוע ועדת הערר של המועצה הארצית לתכנון ובנייה. תוכנית הבניין, המכונה בית הליבה, עוררה התנגדות רבה מצד מתכננים, תושבי הרובע היהודי, ארכיאולוגים. המתנגדים טענו שהבניין יצמצם את שטח רחבת הכותל, יאפיל על הרווחה, יפגע בשרידי רחוב רומי קדום שנחפר תחתיו ואף יגרום לבעיות בטיחות קשות לבאי הכותל. בנוסף, הפלסטינים טענו כי הבניין מפר את הסטטוס קוו באזור .

השבוע פרסמה ועדת הערר את החלטתה. היא קיבלה את ההנחה שיש צורך בבניין, אך קבעה כי יש לצמצם את היקפי הבנייה ולהגדיר טוב יותר את השימושים שיעשו בבניין, והורתה להשיב את התוכנית לדיונים נוספים בוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה.

רחבת הכותל, בשנה שעברהצילום: אמיל סלמן

"לנוכח רגישותו וחשיבותו של שטח רחבת הכותל, אנו סבורים שיש להחזיר את הדיון בתוכנית לוועדה המחוזית", נכתב בהחלטה. הוועדה, כך עולה מההחלטה, מוטרדת במיוחד מחזית הבניין - שתצמצם את רחבת הכותל בכעשרים מטרים ותיצור "בניין בעל נוכחות משמעותית ברחבת הכותל, אל מול הכותל ובמרחק עשרות מטרים ממנו, תוך שינוי חזות הרחבה".

את השטח שיתפנה מהבניין, כתוצאה מצמצום התוכנית, מציעה הוועדה להקדיש לפתרונות הצללה וישיבה לטובת קהל המבקרים. עוד קבעה הוועדה כי השימושים העיקריים בבניין צריכים להיות חינוכיים וציבוריים ויש לצמצם למינימום את שימושיו התפעוליים, כמו משרדים ושירותים.

"ההחלטה מבהירה שהכותל ורחבת הכותל הם לא מגרש משחקים פרטי, אלא נכס מורשת עולמי", אמר בתגובה להחלטה עו"ד גלעד ברנע, שייצג את אפרים הולצברג - אחד המתנגדים לתוכנית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ