תינוק בן שלושה חודשים מת משריפה בפזורה הבדואית
לפי חוקר שריפות שבדק את המקרה, הראיות מצביעות על כך שהשריפה פרצה בשל שימוש בתנור חימום הפועל על גז. שני אנשים שניסו לחלץ את התינוק נפגעו בשריפה

תינוק בן שלושה חודשים מת משריפה שהתחוללה בצריף שבו שהה בפזורה הבדואית בנגב, סמוך לנאות חובב. צוותי מד"א שהגיעו למקום קבעו את מותו. בשריפה נפגע באורח בינוני צעיר בן 18 אשר ניסה לחלץ את התינוק, והוא פונה לבית החולים סורוקה עם כוויות. ארבעה אנשים נוספים נפגעו משאיפת עשן. המשטרה גבתה עדות מההורים ואין חשד לפלילים.
לאחר פעולות הכיבוי הגיע חוקר שריפות אשר בדק את המקום, ואמר כי הראיות מצביעות שהשריפה פרצה בשל שימוש בתנור חימום הפועל על גז מסוג ספירלה, אשר גרם לקרינת חום על מוצרי החדר. בכבאות הזהירו את הציבור משימוש בתנורים מסוג זה, וקראו לנהוג ביתר זהירות בשימוש במוצרי חשמל וגז לחימום הבית.
לפני יומיים מתה פעוטה בת שישה חודשים מהפזורה הבדואית כתוצאה משאיפת עשן, נסיבות פרוץ השריפה נבדקות. בני משפחתה הביאו אותה למרפאה בבאר שבע, שם היא טופלה בידי פארמדיק של מגן דוד אדום. צוות רפואי ניסה לבצע בה מאמצי החייאה אך נאלץ בסופו של דבר לקבוע את מותה.
בהיעדר מערכות חימום בבתים בחברה הבדואית, רבים מחממים את בתיהם בעזרת הבערת פחמים או בעזרת תנורים לא תקניים. בתחילת השנה מתו שלושה אחים ברהט כתוצאה מכשל בתנור החימום הביתי.
מנתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים, משנת 2009 מתו 49 ילדים כתוצאה משריפה, חמישה מתוכם השנה. רוב המקרים בשמונה השנים האחרונות אירעו בבית ובחצר הבית (89%). מעל למחצית מהמקרים (64%) אירעו במגזר הערבי.
אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים, מסרה כי "על ההורים להקפיד על חימום הבית באמצעות מוצרים בטיחותיים כגון רדיאטור או מזגן, ולא באמצעות תנורי ספירלה, תנורי גז או מפזרי חום".
היא הוסיפה כי "יש להרחיק מכשירי חימום מחפצים דליקים כגון: ספות, שמיכות ווילונות. המלצתנו היא להתקין בבית גלאי עשן, גלאי עשן יכול להציל חיים". לדבריה, "ארגון בטרם בשיתוף משרד החקלאות והרשויות הבדואיות בנגב מקדמים פרויקט לבטיחות ילדים בדואים בנגב, למען העלאת המודעות בקרב הקהילה וציבור ההורים בפרט, לשינוי תרבות הבטיחות ומניעת התאונות הטרגיות".
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר