משרד הבריאות מתיר מכירת מזון נגוע בחיידקים מסוכנים

לפי מבקר המדינה, למעבדות בישראל אין יכולת לבדוק אם במזון כלשהו יש רכיבים מסוכנים, שחלקם אף מסרטנים. פיקוח מסורבל של המשרד אף גורם לעליית מחירי המזון

עידו אפרתי
עידו אפרתי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עידו אפרתי
עידו אפרתי

"למעבדות לבריאות הציבור ולמעבדות הפרטיות בישראל אין יכולת לבדוק אם במוצר מזון כלשהו יש חיידקים ורכיבי מזון מסוימים שחלקם מסוכנים ואפילו מסרטנים", כך קובע דו"ח מבקר המדינה שבחן את נושא הפיקוח והביקורת על המזון ופורסם היום (שלישי). 

לפי המבקר, בניגוד למדינות מערביות, משרד הבריאות מתיר מכירת מזון הנגוע בחיידקים מסוכנים כמו סלמונלה וקמפילובקטר. "ישנם רכיבים וחיידקים מסוכנים במזון שמעבדות בריאות הציבור אינן יכולות לבדוק אותם והמשרד לא נתן לכך מענה; למוצרי מזון מסוימים יש תקנים אך הם לא עודכנו, ולאחרים לא נקבע תקן כלל", נכתב.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ