השרים ידונו בהחלת סמכות בתי המשפט המנהליים על ההתנחלויות
בתי המשפט המנהליים נועדו להנגיש את הטיפול בעניינים מנהליים ולאפשר ערכאת ערעור נוספת. כיום הם אינם מוסמכים לדון בעימותים סביב החלטות המינהל האזרחי או הרשויות הפועלות בגדה
חברי ועדת השרים לחקיקה יחליטו ביום ראשון אם לקדם הצעת חוק שתאפשר, לראשונה, לבתי המשפט המנהליים לקבל הכרעות גם בעימותים בין הרשויות לאזרחים המתגוררים בהתנחלויות.
בשנת 2000 חוקקה הכנסת את חוק בתי המשפט לעניינים מנהליים, שהסמיך את בתי המשפט המחוזיים לעסוק בנושאים אלה בניסיון להפחית את העומס מבית המשפט העליון, שהיה עד אז הגוף המוסמך בעניין. לצד הקלה בעומס שהוטל על שופטי העליון, בתי המשפט המנהליים נועדו להנגיש לאזרח את הטיפול בעניינים מנהליים ולאפשר ערכאת ערעור נוספת. אלא שעד היום בתי המשפט המנהליים לא הוסמכו לדון בעימותים בשטחים סביב החלטות של המינהל האזרחי או הרשויות הנוספות הפועלות באזור.