ראש ממשלת קוסובו הנכנס: נשקול מחדש את העברת השגרירות לירושלים
ההודעה נמסרה לאחר שהנושא נידון בפגישה של רה"מ הנכנס, אלבין קורטי, עם שגריר טורקיה בפרישטינה. ההסכם לכינון יחסים דיפלומטיים בין ישראל לקוסובו נחתם כשבועיים לפני שמפלגתו של קורטי ניצחה בבחירות
קוסובו תשקול מחדש את העברת שגרירותה בישראל לירושלים – כך הודיע אתמול (שני) ראש הממשלה הנכנס אלבין קורטי. את הדברים אמר קורטי לאחר שהנושא נידון בפגישתו עם שגריר טורקיה בבירה פרישטינה. אם המהלך בכל זאת ייצא לפועל, קוסובו תהיה המדינה השלישית בעולם - והמדינה המוסלמית הראשונה - שתפתח שגרירות בירושלים.
"מיקום השגרירות יישקל מחדש לאחר בדיקת התיעוד של הממשלה היוצאת", אמר קורטי לאחר פגישתו עם השגריר הטורקי. נשיא טורקיה רג'פ טייפ ארדואן הזהיר בפברואר את קוסובו כי פתיחת השגרירות בירושלים עלולה לפגוע ביחסים העתידיים בין המדינות. "אני מאמין שייטב להימנע ממהלך שכזה, שיגרום נזק רב לקוסובו", אמר.