דנ"א של החשוד המרכזי ברצח א-ראבי נמצא על האבן שפגעה בה
מעצרו של הקטין החשוד ברצח הפלסטינית הוארך ביממה נוספת, לקראת הגשת כתב אישום. ביהמ"ש לנוער קבע כי הגרסה שמסר החשוד, המכחיש את הטענות נגדו, אינה יוצרת "פער משמעותי" בתשתית הראייתית

הראיה המרכזית נגד החשוד ברציחתה של עאישה א-ראבי, היא האבן שפגעה ברכבה ועליה דנ"א של החשוד - כך נחשף היום (רביעי) בדיון להארכת מעצרו של הקטין. שופט בית המשפט לנוער בראשון לציון, גיא אבנון, קיבל את בקשת המדינה להאריך את מעצרו של החשוד ביממה נוספת עד מחר, אז צפוי להיות מוגש נגדו כתב אישום.
הנער נעצר לפני 24 ימים בחשד לרצח ממניע גזעני. במשך כל זמן החקירה הוא סירב לשתף פעולה עם החוקרים ולמסור להם את גרסתו. לפני כשבוע הגישה הפרקליטות הצהרת תובע, במסגרתה הודיעה כי בכוונת המדינה להגיש כתב אישום נגד הנער בתוך חמישה ימים. עם תום התקופה, הודיעו שני הצדדים לבית המשפט כי הנער התחרט ומבקש למסור את גרסתו לאירועים. הוא הכחיש מעורבות בזריקת האבנים.
- ביהמ"ש: עוצמת החשדות נגד החשוד ברצח א-ראבי שנותר במעצר "גבוהה ביותר"
- השופט סולברג, איפה "הגינוי מקיר לקיר" על רצח עאישה אראבי?
"הפרקליטות בצוותא עם משטרת ישראל, פעלו באורח הגון ביותר, וחרף העובדה שהקטין נמנע משך כל חקירותיו ממסירת גרסה, אפשרו לו לקיים חקירה נוספת", כתב השופט. "הקטין מסר גרסה אשר יש בה לכאורה ליתן הסבר מסוים לראיה המרכזית שנאספה בתיק, ממצאי דנ"א על גבי האבן שגרמה למותה של המנוחה".
בהמשך כתב השופט כי בתחילה סבר שיש בגרסה של הקטין כדי "לפעור פער משמעותי בתשתית הראייתית הלכאורית, פער אשר מצדיק דחיית בקשת המדינה, ושחרורו של הקטין לחלופת מעצר בתנאים מגבילים ביותר". אולם, בהמשך הוסיף כי "לאחר שבחנתי את תשובת בא כוח המבקשת (המדינה, נ"ח), בשילוב עם מכלול המסמכים, מצאתי כי לעת הנוכחית אין שינוי ממשי בשאלת קיומה של תשתית ראייתית לכאורית כנדרש לשלב זה של ההליך".