השגריר החדש במצרים: "בעזרת האל, המהפכה המצרית תצליח"
יעקב אמיתי הגיע אתמול לקהיר והבהיר בשיחה עם כתבים מצרים כי ההצהרות של בכירים ישראלים לפיהן יש להתכונן לעימות, אינן משקפות את עמדת ישראל
שגריר ישראל החדש במצרים, יעקב אמיתי, אמר אתמול (שני) עם הגיעו לקהיר כי הוא "בטוח שהסכם השלום בין ישראל למצרים יישמר". אמיתי הוסיף כי "בעזרת האל, המהפכה המצרית תצליח".
אמיתי נשאל על ידי כתבים אם הוא מודאג מעליית האחים המוסלמים לשלטון במצרים והשיב כי הוא מעוניין ללמוד את הדברים לפני שיגיב בנושא. "איני רוצה לעסוק בענייניה הפנימיים של מצרים", אמר.
הכתבים המצרים שאלו את אמיתי לגבי הצהרות בכירים ישראלים ובהם שר הביטחון לשעבר בנימין בן-אליעזר לפיהן עימות בין ישראל למצרים הולך וקרב. אמיתי הכחיש כי זו עמדתה של ישראל. "תפקידי הוא לחזק את השלום בין ישראל למצרים", אמר. "שירתתי במצרים בעבר בשנות ה-80 ואני מיישם את האמרה הידועה כי מי ששתה פעם אחת ממי הנילוס, ישוב אליו פעם נוספת".
שגרירות ישראל במצרים סגורה כבר כמה חודשים מאז שהותקפה על ידי המון מצרי. בעקבות ההתקפה פונו רוב הדיפלומטים הישראלים מקהיר ובשבועות האחרונים שבו כמה מהם בהדרגה למצרים. משרד החוץ מחפש מבנה חדש לשגרירות שיהיה מתאים יותר לדרישות האבטחה הקפדניות של שירות הביטחון הכללי. עקב כך, השגריר החדש יעבוד יחד עם יתר הדיפלומטים הישראלים מבית השגריר.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

מדובר בכישרון מפתיע של סופר גדול. זה הספר שאני הייתי רוצה לכתוב

"שואלים אם יש קשר לשיסל. אני אומר שאני הבן שלו, וישר עולה חיוך"

כן, מדובר בסוג של אובססיה. זו רשימת תוספי המזון שאני לוקחת

מרענן לראות טאץ' קומי בז'אנר שלא מצטיין בחוש הומור

מחקר: התחזקות סופות שמדענים חזו ל-2080 מתממשת כעת
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
