אוקראינה מאיימת בסנקציות על ישראלים שיעשו עסקים עם "שלטונות הכיבוש הרוסיים" בקרים
שגרירות אוקראינה הודיעה כי קיבלה מידע לפיו אזרחים ישראלים מקיימים קשרים עסקיים עם "הרשויות הבלתי חוקיות" בחצי האי, שנכבש על ידי רוסיה. ישראל נמנעה לנקוט עמדה בסכסוך
ממשלת אוקראינה מאיימת כי תטיל סנקציות על אזרחים ישראלים פרטיים או חברות ישראליות שמבצעות פעילות עסקית בחצי האי קרים תחת הכיבוש הרוסי. שגרירות אוקראינה בישראל פרסמה ביום שישי האחרון הודעה בנושא באנגלית ובאוקראינית באתר האינטרנט שלה.
בהודעה נמסר כי לשגרירות הגיע מידע לפיו אזרחים ישראלים נכנסים לשטח שנכבש על ידי רוסיה בחצי האי קרים ובניגוד לחוק האוקראיני קיימו שיתוף פעולה עסקי עם "הרשויות הבלתי חוקיות" במקום בלי לקבל אישור לכך מממשלת אוקראינה. "פעולות כאלה נחשבות לעבירה על החוק באוקראינה", נמסר בהודעה, "ובמיוחד עבירה על החוק האוקראיני להבטחת זכויות וחירויות התושבים והשלטון החוקי בשטח הכבוש בקרים".
- חרם על עיתונאים: אוקראינה נלחמת בפוטין בשיטות שלו
- הרוג ויותר ממאה פצועים מחוץ לפרלמנט האוקראיני בזמן הצבעה על אוטונומיה לבדלנים
שגרירות אוקראינה הדגישה עוד בהודעה כי פעילות כלכלית עם שלטונות הכיבוש הרוסיים בקרים היא עבירה על החוק הבינלאומי ועומדת בסתירה להחלטת העצרת הכללית של האו"ם במארס 2014 שהדגישה את הצורך לשמור על שלמותה הטריטוריאלית של אוקראינה.
לא ברור לחלוטין מה הרקע להודעה החריגה הזו של שגרירות אוקראינה. בישראל חיים אזרחים רבים, ובהם גם אנשי עסקים, שמחזיקים גם באזרחות אוקראינית. "במידה שפעילויות כאלה יימשכו, המידע בעניין יימסר לרשויות הרלוונטיות באוקראינה כדי להעמיד לדין את מבצעי העבירות וההפרות של החוק הקיים", נכתב עוד בהודעה. "בנוסף תשקול ממשלת אוקראינה להכניס חברות ישראליות (שמשתפות פעולה עם הכיבוש הרוסי בקרים, ב"ר) לרשימה שחורה של ארגונים שפועלים בניגוד לחוק ושעליהם מוטלות סנקציות".
מאז הפלישה הרוסית לאוקראינה וכיבוש חצי האי קרים בפברואר 2014 נקטה ישראל מדיניות זהירה ביותר כלפי המשבר. בניגוד לכל מדינות המערב ישראל נמנעה מלגנות את רוסיה או להצהיר על תמיכה בשלמותה הטריטוריאלית של אוקראינה. מנגד, שמרה ישראל על קשר הדוק עם ממשלת אוקראינה ואף קלטה פצועים אוקראינים מהקרבות עם רוסיה בבתי חולים בישראל.
המדיניות הישראלית כלפי המשבר בין רוסיה לאוקראינה, שאותה הוביל שר החוץ לשעבר אביגדור ליברמן, הוכתבה בעיקר מחשש שאם ישראל תביע תמיכה באוקראינה, משטרו של פוטין יגיב בצעדים שיפגעו באינטרסים ביטחוניים של ישראל במזרח התיכון – במיוחד בסוריה ובאיראן. הגישה הישראלית בנושא אף גרמה לחוסר נחת רב בבית הלבן ובמשרד החוץ בוושינגטון.
לפני כמה שבועות ביקר בישראל נשיא אוקראינה פטרו פורושנקו. במהלך הישיבה החגיגית שנערכה בכנסת במהלך הביקור הודה נתניהו לפורושנקו על התמיכה שמעניקה אוקראינה לישראל בפורומים בינלאומיים אולם נמנע מלהביע תמיכה באוקראינה בנושא חצי האי קרים. "אנחנו מודים על תמיכתכם בעמדתנו בפורומים בינלאומיים, ואני רוצה להביע את תקוותי כאן, אדוני הנשיא, שיימצא פתרון מהיר בדרכי שלום לסכסוך שפוקד את אזורכם", אמר נתניהו. "אני יודע עד כמה הדבר חשוב לכם להבטיח עתיד של שלום ושגשוג וביטחון לאוקראינה, לעם האוקראיני".
כתבות מומלצות

חדשות היום, 24.5

חדשות היום, 23 במאי

חובת הבידוד למי שמתגורר עם מאומת לקורונה מבוטלת החל מהיום

חדשות היום, 22 במאי

משרד הבריאות: הגבר שאושפז באיכילוב אומת כחולה באבעבועות הקוף
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
