ראש ממשלת סינגפור יגיע מחר לביקור היסטורי בישראל
לי סיין לונג יהיה ראש הממשלה הסינגפורי הראשון שמבקר בישראל מאז נוסדה המדינה ב-1965. הביקור נשמר בחשאיות ופורסם רק כיממה לפני תחילתו

ראש ממשלת סינגפור, לי סיין לונג, יגיע מחר (שני) לביקור היסטורי בישראל. לי יהיה ראש הממשלה הסינגפורי הראשון שמבקר בישראל מאז נוסדה סינגפור ב-1965 ומאז כוננו היחסים הדיפלומטיים הרשמיים בין המדינות בשנת 1969. לפי דיווחים בעולם, סינגפור היא אחת מרוכשות הנשק העיקריות של ישראל.
הביקור נשמר בחשאיות במשך תקופה ארוכה ולשכת ראש הממשלה פירסמה את דבר הביקור פחות מיממה לפני הגעתו של ראש הממשלה הסינגפורי. לי, שיגיע עם רעייתו, ישהה בישראל ארבעה ימים. הוא יגיע בראש משלחת בכירה שתכלול גם את שר החוץ, השר לענייני הסביבה ומשאבי המים ושר המדינה.
- שיתוף הפעולה הצבאי ההדוק בין ישראל לסינגפור: מתורת לחימה ועד כיפת ברזל
- פרידה מהרודן האידיאלי: סינגפור מתאבלת על מייסדה, שספג ביקורת אך גם הערכה בינלאומית רחבה
ביום שלישי יתקבלו ראש ממשלת סינגפור ופמלייתו בטקס רשמי בירושלים שלאחריו יתקיימו פגישות עבודה בינו לבין ראש הממשלה נתניהו. ביום שלישי בערב יגיעו לי ורעייתו למעון ראש הממשלה ויסעדו ארוחת ערב עם בני הזוג נתניהו.
מלשכת ראש הממשלה נמסר כי במהלך הביקור יבקר ראש ממשלת סינגפור יבקר ביד ושם, בהיכל הספר שבמוזיאון ישראל, בעיר העתיקה בירושלים ובאוניברסיטה העברית בהר הצופים שם יוענק לו תואר ד"ר לשם כבוד בפילוסופיה.
היחסים בין ישראל לסינגפור הדוקים וחמים במיוחד והחלו עוד בימיו של ראש ממשלתה הראשון של סינגפור ומייסדה, לי קוואן יו - אביו של ראש הממשלה הנוכחי. לצד יחסי הסחר, חשיבות היחסים בין המדינות נובעת גם ממיקומה הגיאוגרפי של סינגפור – סמוך לשתי מדינות מוסלמיות גדולות – מלזיה ואינדונזיה. למערכת הביטחון נציגות ישראלית היושבת בסינגפור. נספח צה"ל בסינגפור הוא קצין בדרגת תא"ל, ובשנים האחרונות ממלאים את התפקיד טייסים בחיל האוויר.
קשרי הביטחון של ישראל וסינגפור מתקיימים למעלה מחמישים שנה. למעשה, צה"ל הוא זה שסייע להקמת הצבא המקומי. מי שהיה אחראי לבניית הצבא בסינגפור היה האלוף רחבעם זאבי, ומי שעמד בראש המשלחת הצבאית הישראלית הוא אלוף משנה יעקב אלעזרי. יחד עם קצינים נוספים, נכתבו ספרי תורה צבאית לקראת הקמת הצבא בסינגפור.
לפי דיווחים בעולם, אחת מרוכשות הנשק העיקריות של ישראל היא סינגפור. ישראל שולחת מדי שנה משלחת לסלון האווירי בסינגפור, שבו משתתפות חברות ביטחונית ישראליות. לחלק מהתעשיות הביטחוניות הישראליות יש אפילו נציגויות רשמיות במדינה. כך למשל, בשנת 2010 דווח בגיליון "דיפנס ניוז" כי סינגפור עומדת לרכוש מערכת "כיפת ברזל". חיל האוויר הסינגפורי מפעיל כיום טייסת המתבססת על כלי טיס בלתי מאוישים מתוצרת חברת אלביט הישראלית, "הרמס 450", וטייסת נוספת, המפעילה את כלי הטיס הבלתי מאויש "הרון", מתוצרת התעשייה האווירית.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

"הארץ" מוציא לדרך את המחזור השלישי של קורס העריכה הדיגיטלית

חדשות היום, 24.5

חדשות היום, 23 במאי

חובת הבידוד למי שמתגורר עם מאומת לקורונה מבוטלת החל מהיום

חדשות היום, 22 במאי
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
