בימי ההסלמה הראשונים, נתניהו הציע פעמיים להשבית את הרשתות החברתיות
לדברי מקור המעורה בפרטי ההצעה, ראש הממשלה הציג את הרעיון בניסיון לבלום את המהומות בערים המעורבות. היועמ"ש, שב"כ ונציגים נוספים של מערכת הביטחון התנגדו

ראש הממשלה בנימין נתניהו הציע להשבית את פעילות הרשתות החברתיות בישראל בימים הראשונים ללחימה בעזה ולמהומות בערים המעורבות, בניסיון להביא לדעיכת העימותים בשטח ישראל. מקורות המעורים בפרטי ההצעה אמרו כי נתניהו הציג את הרעיון לפחות בשתי פגישות שונות, בימים הראשונים להסלמה, ונתקל בהתנגדות היועמ"ש, שב"כ וגורמים ביטחוניים נוספים.
מקורות במשרד המשפטים אמרו כי נתניהו העביר ליועץ אביחי מנדלבליט, באמצעות המל"ל, בקשה לבחון את חסימת הרשת החברתית טיקטוק בישראל, בטענה כי היא מסייעת ללבות את המהומות מצד ערביי ישראל. לדברי המקורות, ראש הממשלה לא אמר כי זו הצעה של גופי הביטחון. היוזמה להשבית את הרשתות פורסמה לראשונה בוואלה.
- "אינתיפאדת הטיקטוק" הפכה לרגע בו הנרטיב הפלסטיני ניצח
- "להטעין סלולרי! לבוש כחול! אלות! אגרופנים! מקלות!". כך מארגנים לינץ'
- פייסבוק, הפרקליטות או השב"כ: מי אחראי לחסימות הוואטסאפ של פעילי ימין?
משרד ראש הממשלה מסר בתגובה כי נתניהו אכן ביקש לבחון פעילות הנוגעת לרשתות החברתיות: "ראש הממשלה לא אישר לחסום את אינסטגרם ופייסבוק בישראל. ראש הממשלה ביקש לבחון דרכים להתמודד עם תופעת סרטוני ההסתה בטיקטוק, שלפי גורמי המשטרה והביטחון תרמה להתפשטות האלימות".
משרדי הממשלה תולים ברשתות החברתיות, ובראשן טיקטוק, את האחריות לארגון ההפגנות ולמה שהגדירו "שלהוב היצרים". בניסיון להתמודד עם הכוונת ההפגנות ברשתות כינס שר הביטחון והמשפטים בני גנץ, פגישת זום עם בכירים בפייסבוק ובטיקטוק, והאיץ בהם לטפל בפניות שהגיעו ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה על רקע ההסתה לאלימות. גנץ אף ביקש מהחברות לפעול באופן יזום להסרת תכנים שמעודדים הסתה לאלימות ולטרור. מקורות גורמים המעורים בתוכן הפגישות אמרו שנציגי החברות הביעו מחויבות לפעול במהירות וביעילות בנושא בכדי למנוע מעשי אלימות והסתה.