בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פטריות מים המלח יתרמו להגדלת יצור המזון בעולם?

חוקרים הצליחו לזהות את הגנים האחראים לעמידות הפטריות במי המלח ומנסים לשכפלם כדי לגדל תבואה באזורים מדבריים ומלוחים

2תגובות

פטריות הגדלות ושורדות בים המלח עשויות להתגלות כמפתח לגידול יבולים גם באזורים מדבריים. במסגרת מחקר בינלאומי חדש, שנערך בהובלת המכון לאבולוציה באוניברסיטת חיפה, הצליחו חוקרים ליצור לראשונה רצף גנטי של פטרייה בשם "אירותיום רוברום" (Eurotiom rubrum) - הגדלה בים המלח, ולהבין את המנגנונים האבולוציוניים שפיתחה לאורך אלפי שנים בכדי להתמודד עם רמות המלח יוצאות הדופן. "ברגע שנאתר את הגנים האחראים על העמידות בפני מלח, נוכל להעביר אותם לחיטה לדוגמה, וכך להצליח לגדל חיטה באזורים מדבריים ומלוחים, ולהגדיל את...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו