בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מדענים גילו מה גורם לצליל של הפופקורן המתפוצץ

חוקרים צרפתים שפיתחו דרך לעקוב ברזולוציה גבוהה אחרי התהליך המוכר גילו כי דווקא אדי המים בגרעין הפופקורן יוצרים את הצליל האהוב

28תגובות

מחקר צרפתי זכה בימים האחרונים לפרסום רב לאחר שהחוקרים הצליחו לענות לשאלה מה גורם לצליל המוכר של פיצוץ הפופקורן. כשהחוקרים, פיזיקאים במכון המחקר המוביל CNRS בצרפת, החלו בעבודתם הם לא ידעו כי מחקרם יזכה לזווית משעשעת זו. מטרת המחקר שלהם היתה להבין מה גורם לעצים להסדק או להשבר בסופות, ולצורך כך הם פיתחו טכניקות הדמיה במהירות גבוהה. אולם אותם כלים אפשרו להם לפצח את חידת צליל גרעיני התירס המתפוצצים. "פופקורן הוא הדגן הכי מצחיק לבישול, בגלל הקפיצות והצלילים שהוא יוצר במחבתות שלנו", מציינים החוקרים...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו