בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

זרעי גפן שהתגלו בנגב יכולים לחשוף את סודות היין הביזנטי

היין שיוצר בנגב בתקופה הביזנטית, לפני כ-1,500 שנה, היה ידוע בכל העולם כאיכותי, אך זני הענבים לא השתמרו ולכן לא ידוע מה היה טעמו ומדוע היה יקר בהרבה מיינות אחרים

תגובות

חוקרים מאוניברסיטת חיפה ומרשות העתיקות חשפו כמה מאות זרעי גפן קדומים, בני 1,500 שנים, שיוכלו לשפוך אור על תעשיית היין המשגשגת של הנגב בתקופה הביזנטית. הזרעים נחשפו במסגרת חפירה בסביבות העיר הביזנטית חלוצה שבצפון הנגב. את משלחת החפירות מובילים פרופ' גיא בר־עוז מאוניברסיטת חיפה, בשיתוף עם ד"ר טלי אריקסון־גיני מרשות העתיקות. מטרת המחקר היא לעמוד על הסיבות לנטישת הערים בנגב בסוף התקופה הביזנטית (במאה ה-7 לספירה). בניגוד לחפירות ארכיאולוגיות רגילות, התמקדו החופרים באיתור שרידים ביולוגיים — חרצנים...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו