בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דוקטור קרטופל וגברת שימורים: אלה האנשים - והנשים - שעמדו בחזית החקלאות בארץ ישראל

אחת הצילה את תפוחי האדמה, אחרת המציאה שיטות לכבישת ירקות ושלישית הפכה לסמכות בתחום הפטריות. במלאת 95 להיווסדו, "מרכז וולקני" מציג את החוקרים והחוקרות ששינו את המזון בישראל

7תגובות
חוקרים במכון וולקני
מורשת מכון וולקני

לפני 60 שנה, ב–1956, הכריזה מערכת השבועון "דבר השבוע" על תחרות לתואר "עקרת בית ישראלית". כ–500 נשים הציעו את מועמדותן או הוצעו על ידי אחרים. כתבי השבועון בליווי נציגות של ארגוני נשים יצאו לשטח ("בעיר, בכפר ובספר", כפי שדווח אז), ופקדו את בתיהן של 60 מהמועמדות שנבחרו על ידי ועדה מיוחדת. בהמשך הם הגישו "דינים וחשבונות" לחבר השופטים, אשר בחר "12 עקרות־בית מצטיינות במיוחד". במקום הראשון זכתה ידידה "מלכת הדבורים", שקיבלה מקרר "אמקור". אחריה ברשימה היו לאה "הדוורית משובלים" שקיבלה כיריים של...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו