בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מחקר: אכילת ליקריץ בהריון פוגעת באינטליגנציה של הילוד

מחקר שנערך בפינלנד הראה כי רמת המשכל של ילדים לאמהות שצרכו כמות גדולה של גליציריצין המצוי בממתקי ליקריץ היתה נמוכה משמעותית בהשוואה לילדים לנשים שצרכו מעט מהחומר

17תגובות
פס ייצור של ממתקים בגרמניה
בלומברג

אכילת ליקריץ בהריון עלולה לפגוע ביכולות הקוגניטיביות של הילוד, כך קובע מחקר שהתפרסם באחרונה. עורכי המחקר ממליצים לנשים הרות להימנע מאכילת הממתק. הרכיב הבעייתי בליקריץ הוא גליציריצין (glycyrrhizin), חומר ממתיק המיוצר משורש צמח שוש קירח, ומעניק טעם לממתקים, למשקאות קלים ולמוצרים אחרים. הוא נפוץ כתרופה צמחית לבעיות נשימה ולבעיות בריאותיות אחרות. במחקר השתתפו 1,049 אימהות ופעוטות שנולדו בפינלנד בשנת 1998. 11% מהאימהות צרכו יותר מ–500 מ"ג גליציריצין בשבוע, הכמות המצויה בכ–250 גרם שוש טהור....



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו