בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בלי השפרצות ועם מינימום תסכול: הדרך המדעית להוציא קטשופ מהבקבוק

חוקר מאוניברסיטת מלבורן, המתמחה בענף בפיזיקה העוסק בזרימה ובשינוי של חומרים, פרסם הנחיות בשלושה שלבים המבטיחות הזרמה נוחה של קטשופ מתוך בקבוק זכוכית

21תגובות
חברות נבחרת הכדורסל הלאומית של סין, בסן פרנסיסקו
Eric Risberg / AP

יש מזונות שמציתים פולמוס בנוגע לשאלות חשובות: מה הדרך הנכונה לאכול קרמבו? האם אבוקדו הוא ירק או פרי? וכמובן - מהי הדרך המוצלחת ביותר להוציא קטשופ מבקבוק? הודות לחוקר אוסטרלי בשם אנתוני סטיקלנד, לשאלה האחרונה ניתן לתת תשובה מדעית. ד"ר סטיקלנד, מרצה במחלקה לכימיה והנדסה ביו מולקולרית באוניברסיטת מלבורן, פירסם הנחיות בנוגע לדרך המדעית להוצאת קטשופ מבקבוק, צעד אחר צעד. אבל ראשית, קצת מדע. נוזלים מסוימים, דוגמת מים, אלכוהול ושמן, מגיבים לכוח באופן ליניארי. כלומר, אם מכפילים את עוצמת הכוח שמופעל...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו