בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בחממות בצפון משתמשים בגייזר כדי לגדל שסק וליצ'י בפברואר

בחממות של מו"פ צפון מחממים את עצי הפרי באמצעות מי הנביעה, והפירות מבשילים לפני העונה. הליצ'י - שלא נהוג לגדל באזור היות שהעץ רגיש מאוד לקור - מבשיל כך ראשון בארץ

14תגובות
פרופ' רפי שטרן בחממת המשמש, השבוע
גיל אליהו

בחממה של יחידת המחקר והפיתוח של היצור החקלאי בצפון (מו"פ צפון) בעמק החולה אפשר לראות בימים אלו מחזה מוזר. על אף שכעת חודש פברואר והטמפרטורות רחוקות מלהיות חמימות, העובדים בחממה קוטפים שסק עסיסי מהעצים - דבר שנחשב בעבר לאפשרי כמו שלג באוגוסט. ההבשלה המוקדמת של הפרי מתאפשרת הודות לנביעת מים חמים (גייזר) שהתגלתה לפני מספר שנים סמוך לקיבוץ שמיר. עד עתה הגייזר שימש לצרכי חקלאות ברמת הגולן, לחימום בריכות דגים וכן לבריכות טבעיות חמות. החוקרים, שחיפשו עוד שימושים למים החמים, החלו לחמם את העצים...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו