${m.global.stripData.hideElement}

 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חוקרים: צליל התנפצות הבועות בשמפניה מעיד על איכותה

מחקר אמריקאי מצא כי ככל שהבועות במשקה התוסס קטנות יותר, כך הצליל שהן משמיעות גבוה יותר. "זה כמו פעמונים", הסביר החוקר קייל ספראט וציין כי כעת כל אחד יכול להיות מומחה בתחום

4תגובות

חך מעודן נחשב מאז ומעולם תנאי הכרחי להבחנה בין שמפניה איכותית לחיקויים זולים ודלוחים. אבל מחקר חדש עשוי להפוך כל אחד למומחה בתחום ומצביע על איבר חדש שיעזור בכך: האוזניים. במשך זמן רב נחשב גודלן של הבועות בשמפניה לאינדיקטור לאיכות המשקה. בועות גדולות סימנו בדרך כלל משקה באיכות ירודה. לפי מחקר שפורסם בגרדיאן, הצליל שמשמיעות הבועות מרמז על גודלן. במהלך המחקר הציבו חוקרים מאוניברסיטת טקסס באוסטין מיקרופונים תת־מימיים בכוסות השמפניה. הם גילו כי הרעש שעושות הבועות לא נוצר מהתנפצותן, אלא דווקא בתהליך...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#