בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הפתרון לתעלומה של הטעם החמוץ נמצא דווקא באוזן

חלבון שנמצא במקום אחד עשוי למלא תפקיד נוסף במקום אחר: קולטני הטעם המר מפוזרים בסינוסים ובאשכים, וקולטני הטעם המתוק מצויים בשלפוחית השתן. חוקרת: זו היתה ירייה באפלה

10תגובות
שר האוצר משה כחלון בדוכן חמוצים בירושלים, ב-2015
אוליבייה פיטוסי

מתוך חמשת הטעמים - מתוק, מלוח, חמוץ, מר ואומאמי - חמוץ הוא המסתורי ביותר. אין ספק שאם תנגסו בחתיכת לימון, המוח שלכם יקבל מסר מיידי שמשהו חמוץ הגיע לפה. אך שלא כמו הטעם המתוק והמר, לדוגמה, שחוקרים זיהו על פקעיות הטעם שעל הלשון חלבונים המגלים את המולקולות המעורבות בהם, האופן המדויק בו אנו קולטים טעם זה אינו מובן. במאמר שהתפרסם בחודש שעבר בכתב העת Science בישרו הכותבים כי ייתכן שנמצא פתרון לתעלומה: החוקרים דיווחו בו שבפקעיות הטעם של עכברים נמצא חלבון, שקרוב לוודאי משחק תפקיד מרכזי בגילוי הטעמים...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו