בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מדענים ביטלו את חיבתם של עכברים לסוכר ושיבשו את יכולתם להבחין בטעמים

החוקרים זיהו אזורים במוח המגיבים למתיקות ולמרירות, וגילו כיצד הטעמים מתקשרים לתגובות רגשיות. הם סבורים שניתן יהיה להשפיע על התשוקה האנושית לסוכר

3תגובות

מתיקות והנאה כרוכות בדרך כלל זו בזו, מאמירת דברים מתוקים ועד אכילת ממתקים. באחרונה גילו מדענים את הסיבה לכך, לאחר שמצאו במוחם של עכברים נתיבים הגורמים לכך שמזונות מתוקים נחשבים לנעימים ומזונות מרים לדוחים ומגעילים. יתרה מזו, הם הצליחו להשפיע על הנתיבים האלה — וכתוצאה מכך העכברים נהנו מחומר חסר טעם כמו מים — ואפילו חסמו לגמרי את יכולתם של העכברים לקבוע את טעמם של מזונות. החוקרים אומרים כי הממצא הזה עשוי לסייע בחיפוש דרכים לטיפול בהפרעות אכילה. "רעיון המתיקות בפני עצמו, התשוקה למתוק ואפילו המלה...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו