בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

למרות מאמצי השימור: ירידה חדה במספר העופות הדורסים בדרום יבשת אפריקה

חוקרים שיחזרו סקר מלפני 20 שנה בבוצוואנה וגילו כי מספרם של רוב המינים, במיוחד הנשרים, ירד ביותר מ-50%. "לא ציפינו לירידה כה דרמטית באזור מוגן ומאוכלס בדלילות", אמר אחד מעורכי הסקר

3תגובות
נשרים ניזונים מפגר של פיל בפארק לאומי בבוצוואנה, ב-2016
Beckie Garbett/אי־פי

שיחזור של אחד מסקרי העופות הדורסים החשובים שנערך לפני 20 שנה באפריקה מעיד כי אוכלוסיות של רבים ממיני העופות בדרום היבשת נמצאות כיום במגמת ירידה חדה. מדובר בין השאר במינים גדולים של עיטים ונשרים. הסקר העדכני נערך בשנים 2015–2016 בדרכים וכבישים בצפון מדינת בוצוואנה שבדרום יבשת אפריקה על ידי חוקרים מאוניברסיטת קייפטאון, מבוצוואנה ומבלגיה. החוקרים עקבו אחר עופות מקומיים וגם אחר עופות הנמצאים במסע נדידה. ממצאיו פורסמו בשבוע שעבר בכתב העת Biological Conservation. החוקרים שחזרו במדויק סקר שנערך לפני...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו