בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מאסטר־שף של האדם הקדמון

מה אכלו אבות אבותינו הציידים־לקטים? מחקרים חדשים חושפים כיצד האדם הקדמון ידע לנצל את המשאבים הזמינים בטבע להרכבת תפריט בריא ומגוון, ומגלים שסוגי המזון שאכלו גם לפני מאות אלפי שנים, משפיעים על בריאותנו עד היום

25תגובות
צייד סוחב חזיר בר מת על הכתפיים
Manuel Cohen / AFP

נתחי בשר עסיסיים שנצלו מעל המדורה היו התזונה העיקרית של דודנינו הניאנדרתלים, בעוד שאבותינו הקדומים, הגם שלא התנזרו מבשר ציד, אכלו גם שפע של דגים, עלים, פקעות ואגוזים. לפי מחקר חדש שהתפרסם בחודש שעבר בכתב העת PNAS, זו הסיבה שאנחנו שרדנו והם נכחדו לאחר שתי תקופות קרות ואכזריות במיוחד בעידן הקרח האחרון: הקור העלים אז את עדרי החיות אותן צדו הניאנדרתלים באזורי המחיה שלהם באירופה. אמנם לא כל החוקרים מסכימים עם המסקנות הללו, ומציינים כי הניאנדרתלים שגשגו לאורך כל עידן הקרח ולא נראה שהם חששו מהקור. יש...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו