בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עשור להסכם להגנת כרישים, שליש מהם בסכנת הכחדה

מדי שנה מומתים בים קרוב ל-73 מליון כרישים. הם מבוקשים בעיקר בגלל הסנפירים שלהם המשמשים להכנת מרק סנפירי כרישים

18תגובות

עשר שנים לאחר שארגון המזון והחקלאות של האו"ם גיבש הסכם בין לאומי להגנת הכרישים, קובעים ארגונים סביבתיים שהסכם זה לא משיג עד עתה את מטרתו. לטענתם קרוב לשליש ממיני הכרישים בעולם נמצאים כיום בסכנת הכחדה ואין סימנים לכך שההסכם הביא לשיפור במצבם.

ארגון טרפיק, העוסק במעקב אחר סחר בין לאומי בחיות בר, והארגון האמריקאי הסביבתי PEW בדקו את אופן מימוש ההסכם הבינלאומי. הם פרסמו הערכה של המדינות המובילות בדייג כרישים - המשמשים בין השאר כמקור מזון בעיקר במזרח אסיה.

על פי בדיקה זו רק 13 מתוך עשרים מדינות המובילות בדייג כרישים, הכינו תוכניות לאומיות להגנת הדגים ולא ברור אם תוכניות אלו אכן יושמו. עשרים המדינות שבהן מדובר לוכדות מדי שנה כרישים במשקל כולל של 640 אלף טונות. בין המדינות המובילות, אינדונזיה, הודו, ספרד וטאיוואן.

מדי שנה מומתים בים קרוב ל-73 מליון כרישים. הם מבוקשים בעיקר בגלל הסנפירים שלהם המשמשים להכנת מרק סנפירי כרישים שהוא מאכל מבוקש ביותר, בעיקר במזרח אסיה.

שני הארגונים הסביבתיים טוענים שהפגיעה בכרישים מסכנת את כל המערכת האקולוגית בים. הכרישים משחקים במערכת זו תפקיד מרכזי בהיותם טורפי העל.



מפעל לעיבוד בשר כרישים ביפאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו