טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אם לא יהיה שוקולד, תאכלו עוגות

ההתחממות הגלובאלית מצמצמת באופן משמעותי את אזורי הגידול של הקקאו, מה שצפוי להביא להתייקרות משמעותית של מוצרי השוקולד

תגובות

מוצרי השוקולד עלולים להתייקר משמעותית ולהפוך למאכל יקר במיוחד בשל ההתחממות הגלובלית - כך קובע מחקר חדש שערך המרכז הבינלאומי לחקלאות טרופית עבור קרן התרומות של ביל ומלינדה גייטס. על-פי המחקר, צפויים אזורי גידול הקקאו בגאנה ובחוף השנהב, האחראיות על יותר ממחצית משוק הקקאו העולמי, להצטמצם בכ-50% עד לשנת 2050.

עורכי המחקר ניתחו את השפעת השינויים הצפויים באקלים גם על גידולי הקשיו והכותנה במערב אפריקה. לפי הממצאים, נראה כי ההשפעה הרבה ביותר של ההתחממות תהיה על חלקות הקקאו, שיינזקו מעלייה של 2.3 מעלות צלזיוס בטמפרטורה הממוצעת.

ההתייקרות החזויה, על-פי המחקר, מתווספת לעלייה במחירי מוצרי השוקולד שחלה באחרונה בשל העלייה בביקוש במדינות שונות, בהן סין. כמו כן, נכתב במחקר כי האלימות הגואה בחוף השנהב בשנים האחרונות מקשה על יצוא מוצרים מהמדינה, ובשילוב עם שינויים פוליטיים שאירעו במדינות אחרות במערב אפריקה, עלה מחיר הקקאו בשיעור של עשרה אחוזים, עד ל-12 אלף שקלים לטונה.

עשו לנו לייק לקבלת מיטב הכתבות והעדכונים ישירות לפייסבוק שלכם 

הדוקטור פיטר לדראק, השותף למחקר במרכז הבינלאומי לחקלאות טרופית, שמושבו בסנטיאגו דה קאלי שבקולומביה, אומר כי לא ניתן להעריך בכמה בדיוק יעלו מחירי השוקולד בטווח של 40 שנה. "עם זאת, בהחלט ניתן לקבוע שהמחירים יזנקו, אם הדרישה לקקאו תמשיך לעלות בזמן שהאדמה שמתאימה לגידולו תצטמצם".

עליית המחירים כבר מורגשת בשווקים וחברות מזון בעולם העלו באחרונה את מחירי מוצרי השוקולד. כך למשל, החברות קדבורי ונסטלה העלו את המחיר המומלץ לשורה של מוצריהן הנמכרים בבריטניה, בהם "קיט-קט" ו"דיירי-מילק", בשיעור של שבעה אחוזים - כפול משיעור האינפלציה.

עצי הקקאו זקוקים לאקלים קר כדי להניב פירות. הטמפרטורה הממוצעת כיום באזורים שבהם מגדלים קקאו נעה בין 22-25 מעלות צלסיוס. הגובה האופטימלי לגידול קקאו לפי האקלים הנוכחי הוא 100-250 מטרים מעל לפני הים, אך ב-2050 הגובה הרצוי יהיה 450-500 מטרים, כדי לפצות על ההתחממות. עורכי המחקר טוענים כי ניתן להעביר את עצי הקקאו לאזורים גבוהים יותר, אולם משום שמערב אפריקה הוא אזור מישורי ברובו, האפשרויות לכך מוגבלות.

אמנם עולה מהמחקר תמונה עגומה באשר לעתיד צריכת השוקולד העולמית, אך מוצעים בו גם פתרונות. בין היתר, מציעים החוקרים להשקיע משאבים ביצירת זני קקאו עמידים יותר לחום ולבצורת, ולפתח גידולים חקלאיים אחרים שיהיו עמידים לתנאים כאלה. כמו כן, מומלץ להשקיע בפיתוח שיטות להצללת השטחים החקלאיים, לפחות בחלקם, ולמצוא שיטות השקיה יעילות יותר מהקיימות כיום.

אי-אף-פי


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות