טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המזון הבריא ידידותי לקיבה, אבל פחות לסביבה

ההתפתחות העצומה בגידול המסחרי של ירקות אורגניים פגעה במפלס המים, ייבשה בארות ומחייבת שימוש באנרגיה רבה המוסיפה לפליטת גזי החממה

37תגובות

טודוס סנטוס, מקסיקו. מרכולים רבים בארה"ב, המשווקים ירקות ומוצרים אורגניים, מציגים על מוצריהם תמונות של שדות ירוקים, שיחי עגבניות וגפנים. אולם, בחורף הנוכחי, הירקות המתויגים כאורגניים מגיעים לעתים קרובות דווקא מהמדבר המקסיקני הצחיח. הם גדלים בחצי האי באחה, בתנאים שאותם מגדירים החקלאים כ"הפרחת המדבר" - השקיה אינטנסיבית וחממות גידול.

קואופרטיב דל קאבו, אחד הספקים, שולח מדי יום לארה"ב 7.5 טון עגבניות ובזיליקום במשאיות ובמטוסים כדי לספק את התיאבון האמריקאי למוצרים אורגניים. ואולם, הירקות שהאמריקאים קונים רחוקים מאוד מהאידיאל האורגני המסורתי, שלפיו הם שגודלו בחוות קטנות ששומרות על הסביבה.

ההתפתחות העצומה בגידול המסחרי של עגבניות אורגניות למשל פוגעת כאן במפלס המים. באחדים מהאזורים התייבשו השנה הבארות, ולכן חוות עצמאיות קטנות לא יכולות לגדל גידולים. כתוצאה מכך, השיווק למקומות כמו ניו יורק ודובאי נעשה באמצעות רשת הפצה כלל-עולמית, המחייבת שימוש באנרגיה רבה ובכך מוסיפה לפליטות גזי חממה.

אי-פי

עשו לנו לייק וקבלו את מיטב הכתבות והעדכונים ישרות אליכם

"אנשים שקונים תוצרת בינלאומית צריכים לנהוג בספקנות כשהם רואים את הסיווג 'אורגני', כי זה לא אומר לאנשים כל מה שהם צריכים לדעת", אמר פרדריק קירשנמן, מהמרכז לחקלאות בת-קיימא באוניברסיטת אייווה. לדבריו, חלק מהחוות הגדולות המסווגות כאורגניות פועלות באופן המזיק לסביבה. הן מגדלות למשל יבולים מסוג אחד בלבד, דבר שמזיק לאדמה, או מנצלות יתר על המידה את אספקת המים המתוקים בסביבה.

מגדלים רבים ואפילו ארגונים סביבתיים במקסיקו מודים כי אמנם אקוויפרים בדרום באחה סובלים מניצול-יתר, אך לדבריהם, בעזרת מערכות השקיה מתוחכמות והצללה, החקלאים לומדים לחסוך במים. הם גם מצביעים על העובדה שיצוא המוצרים האורגניים הפיח חיים באזור, שבו היו בעבר רק חוות עניות.

משרד החקלאות האמריקאי אמנם אוסר שימוש בדשנים סינתטיים, הורמונים וחומרי הדברה בגידולים אורגניים, אך אין דרישות רבות בתחום השמירה על הסביבה. זאת, למרות שהתקנות נועדו בין היתר לקדם את האיזון האקולוגי והשונות הביולוגית, ולשמור על בריאות האדמה והמים. מומחים מסכימים שככלל, חוות אורגניות מזיקות לסביבה פחות מחוות רגילות, אך קוראים לקבוע קריטריונים שיבטיחו כי גם הטבע יוצא נשכר מהתעשייה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#