בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לאכול את חטיף השוקולד - וגם את האריזה

אריזה למרק גספאצ'ו מקרום של עגבניות ועטיפה למיץ תפוזים שניתן לשתות - אריזות מוצרים אכילות מסתמנות כמילה הבאה בתחום טכנולוגיית המזון

10תגובות

למזוג חלב ולאכול את הקרטון לא נשמע אולי מפתה במיוחד, אבל אריזות מוצרים ניתנות למאכל מסתמנות כמילה הבאה בתחום טכנולוגיית המזון.

הרעיון עצמו לא חדש. השף והמסעדן האנגלי הסטון בלומנטל עובד על זה שנים, אורז מרקים בנייר טעים ודוחק בנו לטעום סוכריות חמאה בטעם קרמל עטופות בצלופן מומלח. מי שטעם את ממתק הנוגאט "Turrón", מכיר את התחושה המשונה של נייר האורז שנמס בפה. אבל שתי חברות אמריקאיות כבר מתחרות ביניהן על כניסה חלוצית לשווקים חדשים כיצרנית הראשונה שמשווקת אריזות אכילות באופן מסחרי.

במונחים של פרסום, מוביל כרגע את המגמה ד"ר דיוויד אדוארדס מאוניברסיטת הארוורד הנחשב לקוסם של תחום טכנולוגיית המזון. בין החידושים הקודמים שהציג נכלל משאף שוקולד במספר טעמים שזכה לשם האופנתי "Le Whif". עם זאת, באחרונה פנה אדווארדס להתמקד בפיתוח תאי "Wikicells" – מעין קרום סינתטי מפולימר מתכלה וחלקיקי מזון הדומים לקליפת עינב – ויכולים לשמש כתחליף לבקבוקים.

עד כה, עלה בידי אדוארדס וצוות המדענים במכון המחקר Wyss לפתח אריזה למרק גספאצ'ו מקרום תאים של עגבניה, עטיפה למיץ תפוזים שאפשר לשתות עם קשית, כלי קיבול גמיש ליין ועטיפת קרום משוקולד להכלת שוקו חם. אדוארדס מאמין כי אין מניעה שאפשר יהיה לפתח קרום דומה בכל הטעמים.

עשו לנו לייק בפייסבוק וקבלו את מיטב הכתבות ישירות אליכם

באחרונה הוא סיפר לכתב העת האקדמי Harvard Crimson, כי צוותו עובד כעת על פיתוח אבטיפוס של כלי קיבול המחקה בתכונותיו קליפת ביצה. ציפוי הכלי יהיה עשוי מעטפת חיצונית קשיחה עם קרום פנימי גמיש, שאפשר יהיה לקלף או לאכול. לדבריו, "בזמן הקרוב, נחזה ב-Wikicells במסעדות". בשלב הבא מקווה אדוארדס להרחיב את ההפצה העטיפות גם לרשתות שיווק מזון ומרכולים.

במקביל, חברת MonoSol מאינדיאנה נושפת בעורפו של אדוארדס עם כדורי כביסה אקולוגיים מחומר נמס שכבר נמצאים בשימוש נרחב בשוק. כעת עומלת החברה על פיתוח אמולסיה מחומר אכיל ליצירת סרט אריזה נצמד שיתמוסס במגע עם מים.

גם חברת Pepceuticals הבריטית, זכתה בחודש שעבר במענק פיתוח על סך 1.3 מיליון פאונד, במסגרת מכרז של האיחוד האירופאי, לייצור אריזות אכילות לבשר טרי. אריזות אלה יוכלו לטענת החברה להאריך את חיי המדף של המוצרים, לצמצם את כמות האשפה ולהחליף אריזות פלסטיק קיימות המיוצרות מחומרים פטרוכימיים.

על-מנת לחזק טענה זו, ערכה החברה מחקר לפיו ציבור הצרכנים בבריטניה משקיעים יותר כסף בקניית מוצרי בשר מכל מוצר אחר, ומייצר מדי שנה היקף מדהים של 570 אלף טון אשפה בממוצע. לדברי החברה, "הפוטנציאל הגלום באריזה של מוצרי בשר בסרט נצמד מחומר אנטי מיקרוביאלי כבר במפעל העיבוד, עשוי לשמר את טריות המוצר לאורך זמן ולחסוך הרבה אשפה. אריזה כזו תחולל מהפכה גם במראה החיצוני של מחלקת הבשרים בסופר".

אפשרות הייצור של אריזות מזון שיאריכו את חיי המוצרים ויתכלו בתום השימוש, צופנת בתוכה יתרונות רבים ומציתה את הדימיון. מלבד פוטנציאל הרווח והמעלות עבור הסביבה, קיים היבט נוסף, שעשוי להביא לתנופה גם במדינות מתפתחות. אחד מתחומי העיסוק הנוספים של ד"ר דיוויד אדוארדס מתמקד בפיתוח תרסיסי חיסון דרך עמותה שלא למטרות רווח בשם MEND. אדוארדס סבור כי אריזות ובקבוקים מחומרים אכילים נושא עימו יתרונות עבור מדינות מתפתחות. לדוגמה, "תושבי כפר באפריקה יוכלו להיפטר לגמרי מהתלות בבקבוקי פלסטיק ולייצר דברים בעצמם. יש בזה משהו מאוד מלהיב מנקודת מבט הומניטארית".

גופים הממונים על נושא הרגולציה של בריאות המזון יביעו עמדתם בנושא לפני שאריזות אכילות יופיעו על המדפים. ייתכן גם שבשלב ראשון, אריזות אכילות יהיו עטופות באריזות קונבנציונאליות כדי למנוע זיהומים, או שהמוצרים יעברו יותר מדי ידיים מכדי שיהיו בטוחים לאכילה. אם עצם המחשבה שסטייק הסינטה שלכם יארז עם מרינדה בתוך עטיפה מחומר אנטי מיקרוביאלי קצת מגעילה אתכם - אתם לא לבד. אפילו תעשיית האריזות הקונבנציונאליות מודעת להימצאותו של "חסם פסיכולוגי" העומד בפני אכילת המוצר עם הקופסא, לא משנה כמה יספרו לנו שזה טעים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו