בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ההמצאות שנתנו טעם לחיים

חוקרים מהאקדמיה למדעים של בריטניה בחרו את 20 ההמצאות החשובות של האנושות בתחום המזון. אז מי במקום הראשון?

27תגובות

מהי ההמצאה החשובה ביותר בהיסטוריה האנושית בתחום המזון? זו השאלה שבחנה החברה המלכותית, האקדמיה למדעים של בריטניה. כדי לענות על השאלה, כינסה החברה קבוצת חוקרים, כולל הביוכימאי זוכה פרס נובל טים האנט, וביקשה מהם לבחור 20 מתוך רשימה של 100 המצאות בתחום הקולינריה משחר ההיסטוריה האנושית - החל מחרישה וכלה בקפה נמס. לאחר שצומצמה הרשימה, הצביעו החוקרים ומומחים מתעשיית המזון והשתייה על חשיבות ההמצאות, לפי ארבעה קריטריונים: נגישות, יצרנות, אסתטיקה ובריאות.

במקום הראשון נבחר המקרר, ומיד אחריו ברשימה דורגו פסטור ושימור בפחיות. לקירור "היה התפקיד המשמעותי ביותר מכל ההמצאות בשיפור תזונתם של מיליוני בני אדם", ציינה החברה המלכותית. האנט אמר כי כל ההמצאות שזכו במקומות הראשונים הן חדשות יחסית, ביחס לשיטות עתיקות כמו אפייה וטחינה. הוא הוסיף כי לנגד עיניהם של המצביעים עמדו בעיקר שיקולים של בריאות ושימור.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו