בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המבשלה שמפיקה בירה באמצעות בירה

מבשלת בירה באלסקה מתבססת על אנרגיית הקיטור שנפלטת משריפת הדגנים, מהלך שצפוי לצמצם את הוצאות האנרגיה שלה ב-70%

תגובות

בעידן שבו יותר ויותר מפעלים מבקשים להמיר את השימוש בחשמל במקורות אנרגיה ירוקים, מצאה מבשלת בירה באלסקה דרך ירוקה אך מקורית להפיק אנרגיה: שימוש בקיטור הנפלט בעת שריפת הפסולת שנותרת מהדגנים שמהם הבירה מיוצרת.

המבשלה, .The Alaskan Brewing Co, מייצרת כ-150 אלף חביות בירה בשנה. בחודש הבא תותקן בה מערכת דודים ייחודית וכן נרכש תנור בעלות 1.8 מיליון דולר שאליו מועברת פסולת הייצור – הדגנים ששימשו להפקת הבירה. הקיטור שנפלט מהתנור הוא מקור האנרגיה העיקרי של המבשלה, וכך, כפי שאומרים מנהליה, המקום משווק כעת "בירה המיוצרת באמצעות בירה".

ברנדון סמית, המהנדס הראשי של החברה, הסביר כי אף שמבשלות בירה רבות ברחבי העולם מנצלות את הדגנים המשומשים כמקור משני לאנרגיה, אף אחת מהן אינה מופעלת רק באמצעות קיטור המופק משריפת הפסולת. מרבית המבשלות בארצות הברית מצאו דרך אחרת לנצל את הפסולת. הדגנים, שבהם קיימת רמת חלבון גבוהה, משמשים מזון איכותי לבהמות. אולם באלסקה, המרוחקת ביחס ליתר המדינות, פועלות רק 680 חוות. אחרי הרחבת המבשלה באלסקה ב-1995 לא נמצאה דרך לנצל את הפסולת, וכך הצטברו במקום כמויות עצומות של שרידי לתת ושעורה.

אי–פי

בעלי המבשלה נאלצו למכור את הפסולת לקונים מ-48 מדינות מדרום לקנדה. עלויות ההובלה היו גבוהות משום שהסחורות הועברו בעיקר במטוסים ובאניות. החברה נהגה למכור את הפסולת ב-60 דולר לטון אולם הוצאות ההובלה נאמדו ב-30 דולר. מלבד זאת, היה צורך לייבש את פסולת הדגנים הרטובה לפני העמסתה ולתהליך היתה דרושה אנרגיה רבה.

לפני ארבע שנים החליטו ראשי המבשלה לבדוק אם ניתן להשתמש בפסולת כמקור אנרגיה ובכך לחסוך את עלויות הובלתה לצרכנים. "נזקקנו לכושר המצאה מפותח כדי למצוא דרך להמשיך לעשות את מה שאנחנו אוהבים מבלי לעבור למקום אחר", אמר ג'ף לרסון, ממייסדי המבשלה. המפעל קיבל מענק ממשלתי בגובה חצי מיליון דולר, שסייע לממן את ייצור מערכת הדודים, שנבנתה עבור המבשלה במיוחד בדרום דקוטה. המערכת תחל לפעול בעוד כחודש, והמהנדס סמית מעריך כי היא תצמצם את הוצאות האנרגיה של המבשלה ב-70% ובסכום של 450 אלף דולר בשנה. 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו