בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לאן עפים האווזים כשהאקלים משתנה

שוחרי איכות סביבה בריטיים מנסים לאתר אווזים אדומי חזה, לאחר שעשרות אלפי ציפורים נעלמו במפתיע מהמקומות שבהם נהגו להעביר את החורף

7תגובות

יותר מ-50,000 אווזים אדומי חזה נעלמו לפני כעשר שנים מהמקומות שבהם נהגו להעביר את החורף, בחופי הים השחור של בולגריה, רומניה ואוקראינה. ואולם, מחקרים בינלאומיים שנערכו מאז לא גילו עלייה משמעותית במספר האווזים מסוג זה, המצויים בסכנת כליה. בעקבות כך החלו מדענים לשער שהאווזים הנעלמים מצאו בית חדש באסיה או נפלו קורבן לציד, בניה או שינויים בחקלאות.

"כמעט בן לילה נעלמו לנו כמחצית מהאווזים אדומי החזה של העולם", אומר פיטר קראנסוויק, ראש האגף לאיתור זנים בקרן הבריטית לעופות בר וביצות - WWT. "הסיבות לכך עדיין אינן ברורות, ואנחנו מנסים לאתר אותם כדי לברר מה קרה. יתכן גם כי בשל שינויי האקלים, החלו חלק מהציפורים להעביר את החורף במקומות מזרחיים יותר מאשר בעבר".

כדי לנסות להתחקות אחר האווזים, לכדו חוקרים מ-WWT ומהחברה הבולגרית להגנה על ציפורים 91 אווזים אדומי חזה בבולגריה והצמידו אליהם 11 תגיות. בעזרתן יוכלו לעקוב אחרי תנועותיהם בדרכם הנמשכת 6,000 ק"מ ממקומות הקינון שלהם ברוסיה הארקטית עד לחופי הים השחור.

"אנחנו מקווים כי הציפורים שתייגנו יביאו אותנו למקומות החדשים כדי שנוכל לבדוק את התאמתם לציפורים, ואם יתעורר הצורך בכך, להבטיח את שלומן", אומר קראנסוויק. לדבריו, "הנתונים שנקבל יהיו בעלי ערך בל-ישוער לעבודתנו עם קהילות בבולגריה – איכרים, ציידים ובעלי קרקעות – כדי לברר כיצד נוכל להגן על האווזים הנותרים ובמקביל לענות על צרכיהם של תושבי המקום".

ויקיפדיה

האווז אדום החזה, בעל הנוצות הססגוניות, הוא אחד ממיני האווזים הנדירים ביותר, הקטנים ביותר אך גם היפים ביותר בעולם. אך מאז שנעלמו 50,000 האווזים לפני כעשר שנים, הנותרים נמצאים מאז 2007 ברשימה האדומה של המינים המצויים בסכנת כליה מאחר שבטבע נותרו רק 37,000.

למרות שהחוק אוסר לצוד אותם, יש דיווחים על ציד אווזים אדומי חזה בבולגריה, רומניה ואוקראינה, בעיקר למטרות ספורט. גם ציד האווזים הרגילים, המותר על פי החוק, מזיק לאדומי החזה משום שלא נותר להם מספיק זמן לצבור מזון לפני שהם מתחילים בנדידתם.

מדענים משערים כי שינויי האקלים ישפיעו על התנאים בטונדרה, היכן שהם מקננים, וכתוצאה מכך עלול מספרם לקטון עוד יותר. סכנות נוספות שצפויות להם הן מצד האיכרים, משום שהאווזים ניזונים משדות החיטה לאורך חופי הים השחור, ועליית מספרן של חוות הרוח, שהטורבינות שלהן קרובות למקומות המנוחה והתזונה שלהם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו