מה נאכל ב-2050: כך תיערכו למשבר הרעב המתקרב

מדענים גיבשו מפת דרכים כדי לספק מזון לאוכלוסייה הגדלה. ביפן מפעלי היי-טק מוסבים לגידול חסה, והיפסטרים בארה"ב עוברים לאכול חרקים

טלי קרופקין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים38
טלי קרופקין

מדענים מכל העולם עוקבים בדאגה אחר הגידול באוכלוסייה העולמית. לפי ההערכות, תשעה מיליארד בני אדם עתידים לאכלס את כדור הארץ בעוד פחות מ-40 שנה, ונראה שיותר ויותר אזרחים וממשלות מתחילים להיערך לבעיית הרעב המאיימת על האנושות.

"אין טכנולוגיה או שיטה חקלאית שיכולה להבטיח כי ב-2050 יהיה מספיק מזון", אומר מרק רוזנגראנט, מנהל מחלקת הטכנולוגיה במכון המחקר למדיניות מזון לעיתון . דו"ח חדש של מכון המחקר מעריך כי זרעים מהונדסים, השקיה בטפטוף ופיתוח מיני צמחים עמידים בפני תקופות יובש, יכולים לעלות את יבול התירס ב-67% ואת יבול החיטה ב-20% עד אמצע המאה ה-21 - מה שעדיין לא יספיק לאוכלוסייה הגדלה.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ