טבעונות? בלא מעט מדינות אכילת בשר היא הבשורה החדשה - בעולם - הארץ

טבעונות? בלא מעט מדינות אכילת בשר היא הבשורה החדשה

לחיים במדינות העשירות נדמה לעתים שמגמת הטבעונות תופסת תאוצה, אך מתברר כי בעולם כולו צריכת המוצרים מן החי דווקא במגמת עלייה. ככה זה כשבשר החזיר פופולרי מאוד בסין, כשהעיור משנה את המצב באפריקה וכשבחלק מאירופה שותים פחות חלב - אך לא מוותרים על הגבינות

לוגו אקונומיסט
אקונומיסט
בשר חזיר ועוף בשוק בהונג קונג, בשבוע שעבר
בשר חזיר ועוף בשוק בהונג קונג, בשבוע שעברצילום: Kin Cheung/אי־פי
לוגו אקונומיסט
אקונומיסט

הכל היה אחרת לפני 28 שנים, אז החליטו ז'או שיאיו ובעלה לעזוב את ביתם במחוז שאנדונג ולעבור לבייג'ין. השניים פתחו דוכן לממכר בשר חזיר בשוק שינפדי, בפאתיה של הבירה הסינית. העסקים לא היו קלים, באותם הימים היה השגשוג הכלכלי של סין רק בראשיתו ולמרבית האנשים בשר חזיר היה בגדר מותרות. רק בתקופה שקדמה לחגים הצליחו השניים למכור יותר ממאה קילוגרמים של בשר ביום. הישג של ממש.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ