בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הקפה של קובה ירוק יותר

בגלל עליית המחירים, קובה תייצר קפה המעורב באפונה קלויה

תגובות

יש מי שעבורם הטעם המר מסמל את הצנע והמחסור. בעבור אחרים מדובר בתערובת נפלאה. בקובה, בכל מקרה, חוזרים לייצר קפה המעורב באפונה קלויה. השלטונות בהוואנה הודיעו השבוע על חידוש ייצור התערובת המיוחדת, שנועדה לחסוך בעלויות, בתגובה לעליית מחירי הקפה בעולם ולמצב הכלכלה הקובנית.

"הוחלט לייצר שוב קפה מעורב באפונה", נמסר בהודעת משרד המסחר, שהתפרסמה בבטאון המפלגה הקומוניסטית "גראמה". לפי ההודעה, בשנה האחרונה זינקו מחירי זן הקפה "רובוסטה" בכ-90%, והגיעו ל-2,904 דולר לטון, בעוד שמחיר האפונה עלה בקושי ב-30%, ל-500 דולר לטון. בעוד נשיא קובה, ראול קסטרו, מנסה לאושש את כלכלת המדינה, התקבלה המסקנה שאין ממנה מנוס: יש להחזיר את האפונה לקפה.

אין זו הפעם הראשונה שהאפונה נטחנת עם הקפה בקובה. ב-1959, עם הירידה בתפוקה שהובילה לקריסת תעשיית הקפה, הוחלט לטחון קפה עם אפונה קלויה כדי להגדיל את המלאי.

התערובת הירוקה חזקה פחות ומרירה יותר מקפה טהור, אותו נוהגים הקובנים לשתות עם הרבה סוכר. "יש לו טעם חריף. אף פעם לא אהבתי אותו", אמרה איזה מורנה, בעלת בית הארחה בהוואנה. "לא עזר לנו שלא היתה אפשרות בחירה. זה היה זה או כלום".

ואולם, היו שהתרגלו לתערובת המשונה. כשהכלכלה היתה במגמת עלייה ב-2005, וקפה טהור חזר לפנקס תלושי המזון המוקצב - היו מי שהתלוננו על הטעם המוזר והלא מוכר. "אני מעדיף את זה עם אפונה", אמר מטאטא הרחובות חואן ארננדס פדרוסו. "לא יודע. אולי משום שהתרגלתי לקפה עם האפונה". בארה"ב העדיפו קובנים רבים שלא לצרוך את הקפה של רשת סטארבקס, והכינו את התערובת המוכרת להם בבית.

במסגרת תוכנית החיסכון, הודיע משרד המסחר גם על קיצוץ כמות הקפה המוקצבת לילדים מדי חודש. "המכסה שהוקצבה לצרכנים עד גיל שש תבוטל. החלטה זו תהיה בתוקף החל מהחודש". הצעדים שנקטה הממשלה מאפשרים לה למכור לאוכלוסייה המקומית שקיקי קפה במשקל 115 גרם, במחיר מסובסד של 17 סנט לשקיק.

קובה ייצרה בעבר 60 אלף טונות פולים, ובשנות ה-40 של המאה הקודמת היתה יצואנית הקפה המובילה בעולם. ואולם התפוקה ירדה לאחר הלאמת המטעים. הסיבות לכך היו מחסור בעובדים, הזנחה וחוסר ידע ותמריצים, שכולם נבעו מהמחירים הזולים.

אחרי שפל של 5,500 טונות ב-2009, הוכנסו שיפורים ושיטות חדשניות, שהעלו את היבול השנתי ל-6,700 טונות בשנה שעברה. גם כמות זו הותירה חסך משמעותי, אמר קסטרו לפרלמנט בדצמבר האחרון.

לדברי הנשיא, קובה לא תוכל להרשות לעצמה לחזור על כך השנה, ועל כך הוחלט לחזור לתערובת המסורתית. "אם אנו רוצים להמשיך ולשתות קפה נקי ולא בהקצבות, הפתרון היחיד הוא לייצרו בקובה, שבה קיימים כל התנאים לגידולו, ובכמויות שיספיקו כדי למלא את הדרישות ואפילו לייצא", אמר.



עובדים במפעל לקפה בהוואנה בחודש שעבר. 'אני דווקא מעדיף את זה עם אפונה', אמר אחד האזרחים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו