מחקר האו"ם: 1.3 מיליארד טונות של מזון מבוזבזים מדי שנה

על פי המחקר שפורסם בניו-יורק ונערך בשוודיה, היקף כמויות המזון המבוזבז ברחבי העולם שובר שיאים. החוקרים ממליצים לשווק מצרכי חקלאות בצורה ישירה ללקוח

הארץ
שלמה שמיר
כתב "" בניו יורק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ
שלמה שמיר
כתב "" בניו יורק

בעת שמחירי המזון בעולם מאמירים בשיעור חסר תקדים, היקף כמויות המזון המבוזבז ברחבי העולם שובר שיאים. כך מתברר ממחקר של ארגון המזון והחקלאות של האו"ם שפורסם בניו יורק.

על פי הנתונים המוצגים במחקר, 1.3 מיליארד טונות של מזון מתקלקלים ומתבזבזים מדי שנה בעולם. המחקר, שנערך על ידי המכון למזון וביוטכנולוגיה בשוודיה, עושה חלוקה בין מזון המתבזבז בארצות מתועשות ועשירות, לבין מזון ההולך לאיבוד כתוצאה מתהליכי ייצור משובשים ובלתי יעילים בארצות עניות.

במחקר נמצא כי 222 מיליון טונות של מצרכי מזון במצב טוב וראויים למאכל מושלכים כפסולת בארצות מפותחות ובעלות צריכה גדולה של מזון. חלק גדול מהמזון המבוזבז הוא פירות וירקות. מחברי המחקר מציינים כי צרכן מזון ממוצע באירופה ובצפון אמריקה מבזבז בין 95 ל-115 ק"ג מזון בשנה. צרכן מזון ממוצע באפריקה ובארצות דרום ודרום-מזרח אסיה מבזבז רק בין 6 ל-11 ק"ג מזון בשנה.

המחקר כולל המלצות כיצד לצמצם את היקף בזבוז המזון שהולך וגדל. אחת ההמלצות קוראת לשיווק של מצרכי חקלאות באופן ישיר לצרכן בלי להזדקק לסופרמרקטים ש"משתדלים להעניק למצרכי מזון מראה מושך". כמו כן, יש להסביר לצרכנים שלא לרכוש כמויות מזון גדולות מהדרוש להם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ