בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גרמניה: נבטי שעועית הם כנראה המקור להתפרצות האי-קולי

הרשויות בגרמניה מעריכות כי נבטים שגדלו במדינה, ולא ירקות מיובאים, הם שגרמו להתפרצות המחלה שקטלה כבר 22 בני אדם

תגובות

משרד החקלאות של מדינת סקסוניה התחתונה בגרמניה מסר הערב (ראשון) כי ככל הנראה מקורה של התפרצות חיידק האי-קולי שהביאה עד כה למותם של 22 בני אדם ולהדבקתם של 2,153, הוא בנבטי שעועית הגדלים בגרמניה. גורמים רשמיים במדינה מסרו כי מעקב אחר נתיבי ההדבקות בנגיף הוביל, כנראה, לחשיפת מקור ההתפרצות.

החקירה הרשמית זיהתה גם מסעדה בנמל הצפוני של העיר ליבק כמקום אפשרי ממנו עבר החיידק לבני אדם. לפחות 17 בני אדם שנדבקו בו אכלו במסעדה. אחד מהם מת מסיבוכים לאחר מכן.

המלפפונים נוקו מחשד. תצלום: רויטרס

התפשטות חיידק האי-קולי בגרמניה יצרה עומס אדיר על מערכת הבריאות ובתי החולים נאבקים על מנת להתמודד עם העלייה בתפוסה. במסיבת עיתונאים שנערכה בהמבורג, מסר היום שר הבריאות הגרמני, דניאל בר, כי בשל העומס הכבד על בתי החולים באזור והמחסור ברופאים, נשקלת האפשרות להחזיר לעבודה רופאים בגמלאות.

במוקד ההתפרצות בהמבורג, החלו חלק מבתי החולים להעביר מטופלים שגילו תסמינים קלים יחסית מהחשיפה לחיידק האי-קולי, לבתי חולים מחוץ לעיר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו