גרמניה: נבטי שעועית הם כנראה המקור להתפרצות האי-קולי

הרשויות בגרמניה מעריכות כי נבטים שגדלו במדינה, ולא ירקות מיובאים, הם שגרמו להתפרצות המחלה שקטלה כבר 22 בני אדם

רויטרס
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רויטרס

משרד החקלאות של מדינת סקסוניה התחתונה בגרמניה מסר הערב (ראשון) כי ככל הנראה מקורה של התפרצות חיידק האי-קולי שהביאה עד כה למותם של 22 בני אדם ולהדבקתם של 2,153, הוא בנבטי שעועית הגדלים בגרמניה. גורמים רשמיים במדינה מסרו כי מעקב אחר נתיבי ההדבקות בנגיף הוביל, כנראה, לחשיפת מקור ההתפרצות.

החקירה הרשמית זיהתה גם מסעדה בנמל הצפוני של העיר ליבק כמקום אפשרי ממנו עבר החיידק לבני אדם. לפחות 17 בני אדם שנדבקו בו אכלו במסעדה. אחד מהם מת מסיבוכים לאחר מכן.

המלפפונים נוקו מחשד. תצלום: רויטרס

התפשטות חיידק האי-קולי בגרמניה יצרה עומס אדיר על מערכת הבריאות ובתי החולים נאבקים על מנת להתמודד עם העלייה בתפוסה. במסיבת עיתונאים שנערכה בהמבורג, מסר היום שר הבריאות הגרמני, דניאל בר, כי בשל העומס הכבד על בתי החולים באזור והמחסור ברופאים, נשקלת האפשרות להחזיר לעבודה רופאים בגמלאות.

במוקד ההתפרצות בהמבורג, החלו חלק מבתי החולים להעביר מטופלים שגילו תסמינים קלים יחסית מהחשיפה לחיידק האי-קולי, לבתי חולים מחוץ לעיר.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ