בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גרמניה: איתרנו את החווה, ממנה פרץ חיידק האי-קולי הקטלני

גרמניה הודיעה היום כי איתרה חווה לגידול נבטים בצפון המדינה, שעל פי החשד היא המקור להתפרצות חיידקי האי-קולי

תגובות

חווה בצפון גרמניה סומנה כמקור להתפרצות חיידק האי-קולי שגבה את חייהם של 22 בני אדם ברחבי אירופה, כך דווח היום (שני) ברשת בי-בי-סי. החווה, המפיקה נבטים, ממוקמת באולזן, מדרום להמבורג.

החוקרים בגרמניה עדיין ממתינים לתוצאות מעבדה של דגימות שנלקחו בחווה, כדי לבסס את החשד. בינתיים, הופסקה הפעילות בחווה ואזרחי גרמניה נקראו להפסיק לאכול נבטים.

שר החקלאות של סקסוניה התחתונה בצפון גרמניה, אמר היום בהודעה רשמית כי קיימות עדויות נוספות המצביעות על כך שהמפעל באולזן הוא המקור להתפרצות, או לפחות אחד מהמקורות. לדבריו, עדיין יש צורך בתוצאות הבדיקות כדי לקבוע זאת באופן חד משמעי, אולם "נמצא קשר לכל התפרצויות המחלה".

החווה נמצאת כ-100 ק"מ דרומית להמבורג, ומספקת את מוצריה למסעדות ולשווקים מקומיים בעיר ובמדינות שכנות. לינדמן הוסיף כי בחווה מגדלים מגוון רחב של סוגי נבטים, מזרעים המיובאים ממדינות שונות. לדבריו, תהליך הגידול נעשה בטמפרטורה של כ-38 מעלות צלזיוס "שהיא אידיאלית לבקטריות".

בדיקות במעבדה בהמבורג לדגימות ובהן עקבות של חיידק האי-קולי. תצלום: רויטרס

הגילוי האחרון עלול לגרום מבוכה לשלטונות בגרמניה, שמוקדם יותר הפנו אצבע מאשימה כלפי החוות בספרד, כמקור להתפרצות החיידק הקטלני.

אתמול הודיע ארגון הבריאות העולמי כי כי עד כה זוהו 1,836 מקרים של נדבקים בחיידק הקטלני. מתוכם 1,283 פיתחו זיהומים אופייניים במערכת העיכול, מהם 1,213 בגרמניה בלבד. בנוסף, 553 נדבקים, רובם המוחץ בגרמניה, פיתחו תסמונת המוליטית-אורמית, המתבטאת באי-ספיקת כליות קשה והפרעות בקרישיות הדם, בעקבות רעלן המופרש מחיידק האי-קולי, ומצריכה ברוב המקרים טיפולי דיאליזה לאחר כשל כלייתי.

במשרד הבריאות בישראל הרגיעו אתמול ואמרו כי "תוצרת חקלאית המיובאת לארץ נבדקת באופן שוטף לנוכחות חיידקים מסוג אי-קולי ובימים אלו הבדיקות מבוצעות בהקפדה יתרה. עוד נאמר בהודעה כי משרד הבריאות עוקב אחרי התפתחות האירוע והנחיות הארגונים הבינלאומיים".

בסוף השבוע קראו במשרד הבריאות לאזרחים הנוסעים לגרמניה, שלא לאכול ירקות טריים ומוצרי חלב ולהקפיד על כללי ההיגיינה. אתמול קרא המשרד לאנשים ששבו מגרמניה בעשרת הימים האחרונים, וסובלים משלשולים, לפנות לרופא מטפל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו