בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האוכל הבריטי כובש את ברלין

הגרמנים נהגו לחשוב שהאוכל הבריטי הוא עוד "בדיחה גרועה", אבל השפים ג'יימי אוליבר וגורדון רמזי שכנעו גם אותם לומר: "ינצור האל את האוכל הבריטי"

3תגובות

ברלין. "החברים שלי חושבים שאני מטורפת לגמרי", אמרה כריסטינה פרנץ ולגמה עוד ספל תה בחלב, כתוספת לארוחת בוקר אנגלית מלאה. "הם לא מסוגלים להבין למה אני אוהבת כל כך אוכל אנגלי: צלי של יום ראשון, לחמניות עם שמנת חמוצה וארוחות בוקר חמות, כמובן. אפילו לחם לבן פרוס", הוסיפה בעליצות, לנוכח הבעת שאט הנפש על פניו בן זוגה, קאי.

הגרמניה בת ה-33 סבלה מייסורי גמילה קשים אחרי שחזרה משהות של שנתיים בלונדון. לכן הייתה מאושרת כשנודע לה על פתיחתו של "איסט לונדון" - בית קפה המגיש מאכלים על טהרת המטבח הבריטי בברלין. במקום, שעל חזיתו מתנוססת הכתובת "ינצור האל את האוכל הבריטי", מוגשות בין היתר ביצים סקוטיות, פשטידות בשר, בירה וחביתות עם בייקון על פרוסות לחם בחמאה.

פרנץ, מבקר קבוע במקום, הוא אחד מציבור הולך וגדל של גרמנים שרואה באוכל הבריטי לא סתם בדיחה גרועה, אלא מעדנים. עד לא מזמן, אנגלים אחוזי געגועים נאלצו למלא את מזוודותיהם בשימורי שעועית אפויה ותה אנגלי בכל ביקור מולדת. כעת יש רשת למוצרים מבריטניה, BROKEN ENGLISH, ומספר גדל והולך של ברים ובתי קפה המתמחים באוכל בריטי.

"איסט לונדון" מציג את האוכל בריטי כמעדן למבינים. ארוחת בוקר אנגלית מלאה עולה סכום מפתיע של 9.5 יורו ובקבוק בירה תוצרת בריטניה - 2.9 יורו. בעלת המקום נאדין זאורצפפה, בחרה בשם זה משום ש"מזרח לונדון הוא האזור הכי אופנתי בלונדון". מתברר שכשם שהיפסטרים לונדוניים רואים בברלין את מולדתם הרוחנית, ברלינאים רבים נמשכים לתרבות הבריטית.

מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה

בית הקפה "הדסונז' (S'HUDSON), אותו מנהלים ג'ים וקייטי, מתמחה במאפים בריטיים. הם פתחו את העסק בעקבות הצלחתה הרבה של קייטי באפיית עוגות לשכניהם הגרמנים.

קייטי רואה עצמה כ"מעין שגרירה של האוכל הבריטי המושמץ". לדבריה, "בכל פעם שמגיע עיתונאי גרמני לראיין אותנו, הוא פותח ואומר שהאוכל הבריטי נחשב למזעזע, אבל זה רק משום שנאלץ לאכול טוסט ושעועית בכל ערב, כשביקר באנגליה במסגרת חילופי סטודנטים".

לדעתה של דבורה גוטליב, מ"דר פיינשמקר", כתב העת הגרמני המוביל למזון ומשקאות, השפים הבריטים הם שאחראים לשיפור המשמעותי בתדמיתו של המטבח המקומי.

"ג'יימי אוליבר ואחרים עזרו לקדם את הפופולריות של הבישול הבריטי בעולם", אמרה. אוליבר נחשב לכוכב ענק בגרמניה ואף העלה לפני שלוש שנים מופע קברט מצליח, אך אין למנותיו זכר בקפה "איסט לונדון". לדברי זאורצפפה: "אנחנו מושפעים מדיליה ומגורדון רמזי, אבל לא מאוליבר. המנות שלו ים-תיכוניות מדי".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו