בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארה"ב מתקשה לעכל את המטבח הסיני

6תגובות

כתבת "הארץ" בארה"ב

ג'ני דובואה, מנהלת המעבדה להכשרת מומחים לבטיחות המזון, פרויקט חדש של רשות המזון והתרופות האמריקאי ואוניברסיטת מרילנד, נשמעת כמעט מתנצלת כשהעיתונאים שבאו לצפות בעבודתה נתקלים ישר במומחים מסין - מדינה שעלתה לכותרות בעקבות הרעלות מזון. "זה די מקרי שיש לנו פה עכשיו קבוצת חוקרים סינים. זו לא בעיה ייחודית של סין", היא אומרת.

אבל אי-נעימויות קטנות לא משנות את הרעיון שבבסיס הקמת מעבדה להכשרת מומחים לבטיחות המזון: לאמריקאים, שמייבאים חלק גדול מהמזון שלהם, נמאס לדאוג לאיכות המוצרים שמגיעים ממדינות מעבר לים, והם החליטו להתחיל להכשיר מומחים ממדינות המייצאות אוכל לארה"ב, כדי להתאים את הסטנדרטים שלהם לאלה של האמריקאים.

בשנה שעברה מנעה רשות המזון העברה של כ-16 אלף משלוחים מתוך 10 מיליון שהגיעו ל-320 נמליה. ב-2011 צפויים יותר מ-20 מיליון משלוחים, בעוד מספר הפקחים של רשות המזון והתרופות לא גדל בצורה משמעותית. פקחי הרשות מספיקים לבדוק רק 2.06% מהמשלוחים. השנה ההיקף יעמוד על כ-1.59% וצפוי לרדת ככל שיגדל היקף האוכל המיובא. הפקחים מסתמכים בעיקר על החושים הבסיסיים שלהם - כמו חוש הריח - כשהם מחליטים להורות על בדיקות נוספות.

מאז נפתחה המעבדה באופן רשמי לפני כשבועיים, קבוצות של מומחים מגואטמלה והונדורס, אינדונזיה וסין, שמועות הרצאות על רגולציות לארוחת הבוקר. המומחים טובעים בתרגום המונחים, מזיעים על הכנת דגימות מהמזון והניתוחים של התוצאות שיוצאות מהמחשב.

אחד האתגרים הוא למצוא שפה משותפת. המומחים - נציגי חברות מזון, עובדי ממשלה וטכנאים - באים מרקע שונה והסטנדרטים האמריקאים אינם תמיד מוכרים להם. ד"ר פול יאנג, האחראי על הניתוחים הכימיים של המידע במעבדה, מנסה להרגיע שמדובר בסך הכל בבדיקות שגרתיות שאין סיבה להיבהל מהן.

אבל אז הוא מתחיל להפריח לאוויר מושגים כמו "סלמונלה", "שאריות תרופות", ו"חומרי הדברה שנשארים במזון" ועוד דברים לא נעימים שעלולים להגיע לכריך בית הספר כי אין באמת מי שיבדוק כל ביצה וכל ירק.

השבוע נזעקה רשות המזון והתרופות האמריקאית בעקבות גילוי של יותר מ-100 מקרים של סלמונלה ב-23 מדינות שונות בארה"ב, שנקשרו לפרי הפפאיה שמקורו במקסיקו.

ספקי הפפאיות במקסיקו נדרשו לספק תוצאות של מעבדה מאושרת על בטיחות של כל משלוח - ובבדיקות התברר כי יותר מעשירית מכלל הדגימות כללו סלמונלה.

"כשאתה מייבא את רוב האוכל שלך, זה חושף את האוכלוסייה שלך לדברים שאולי לא קיימים בבית", מסכמת דובואה. אבל היוזמה החדשה בהחלט יכולה לחסוך מהאמריקאים תמונות שקשה לעכל.

נטשה מוזגוביה


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו