בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המסעדה הכי טובה בניו יורק

מסעדת "פר-סֶה" בכיכר קולומבוס היא יהלום בין אבנים מזויפות, אבל ארוחה ממוצעת במסעדה גם תעלה לכם כמו אחד כזה

24תגובות

מסעדת "פר-סֶה" במרכז טיים וורנר שבכיכר קולומבוס, במעלה המדרגות מהקניון היא המסעדה הטובה ביותר בעיר ניו יורק. יהלום בין אבנים מזויפות.

זו הצהרה שאני מפרסם ללא הסתייגות. בשנתיים האחרונות אכלתי במסעדות חמישה ערבים בשבוע, בחיפוש אחר האוכל הטעים והמעניין ביותר, וחזרתי פעם אחר ל"פר-סה", כדי למצוא אותו.

המסעדה נפתחה ב-2004 כשלוחת החוף המזרחי של ה"פרנץ' לונדרי", מסעדתו האגדית של תומאס קלר ביונטוויל, קליפורניה. "פר-סה" הפתיעה את הסועדים מיום היווסדה. פראנק ברוני, מבקר המסעדות של הניו יורק טיימס, העניק לה בספטמבר 2004 ארבעה כוכבים, הציון הגבוה ביותר שקיים בעיתון.

אולם גם לברוני היו הסתייגויות מסוימות. אני אכלתי שם בשנה הראשונה, והמקום היה אפוף שחצנות צרפתית וקפדנות מהחוף המערבי. למדתי הרבה על מקור גרגרי הצלפים, החמאה, עליו השסועים של הגזר הגמדי הירוק. היו שם חיוכים מאולצים ופיהוקים נסתרים.אולם, בשנים האחרונות "פר-סה" התבגרה. בעיקר תחת פיקודו של אלי קיימה המשמש כשף המסעדה מתחילת 2010. המיזוג בין אמנות הבישול והשירות המופלא הושלם.

ויקיפדיה

נושאת הדגל בין מנות הפתיחה היא "צדפות ופנינים", פרי דמיונו ויצירתו של קלר. המנה מורכבת מזביון גריסי פנינה שעליו מונחות הצדפות ולצדן תלולית קטנה של קוויאר. הכל מוגש בקערת חרסינה מתוצרת לימוז' ומלווה בכוס יין משובח. למעשה, לא מדובר באוכל אלא בשיר הלל לקרם קטיפתי, להרהורים על מי מלח, לפסל המתאר תענוג. אם תעדיפו פואה-גרה, הרי שגם אותו אכלתי כאן. מוגש לצד גבישים של טוגני תפוח עץ, גבעולי סלרי, מרקחת תפוחי עץ, אגוזים וחסה מסולסלת שרוססה בחומץ בלסאמי.

התנסויות אלה מבהירות מי אמור לבוא לאכול ב"פר-סה". זה אינו המקום לארוחות עסקים או למי שאינם נהנים לאכול יחד. ארוחה ב"פרסה" נמשכת בין ארבע לחמש שעות. פרק זמן ארוך מכדי לבלות עם לקוח, גם אם מדובר בעיסקה של מיליונים. המסעדה נועדה לאוהבים זה את זה כפי שהם אוהבים תענוגות ופינוקים.

"פר-סה" אינה מיועדת גם לאנשים שלא מבינים שלעונג מסוג זה יש מחיר. ליתר דיוק, כ-295 דולר לאדם, לא כולל יין, בתמורה לתשע או יותר מנות הכוללות כריכונים כפתיח ומגדנות שונות לסיום. שיחה עם מלצר היינות עלולה להכפיל את המחיר. ארוחה לשניים כולל יין עשויה לעלות כ-1,000 דולר - הכנסה שבועית ממוצעת ברבים ממשקי הבית במדינת ניו יורק. (ובהשוואה, מושב טוב במטרופוליטן אופרה יעלה כ 330 דולר. גם כאן, לא כולל יין).

יש מי שעבורם סלט אביבי שווה ארייה אופראית, במיוחד כפי שהיא נשמעת ב"פר-סה", וכוללת תאנים וסלק צעיר, צנוניות לבנות ורוטב צנוברים. כל טעם מזוהה לכשעצמו, אולם אין אחד שישווה לטעמן של התאנים.יש מי שימצאו את אושרם בחביתה על מיטב התוספות, ויש כאלה שאם יחשבו היטב את ההוצאות, יוכלו, תמורת פחות מ 100 דולר, ליהנות מטעימות "א-לה קארט" בסלון שבחזית המסעדה.

ויקיפדיה

ירך עוף ממולאת בכמהין, עשירת טעמים, ומלווה בגולות מתמרי מג'הול ומחית גזר, טבולה ברוטב כמהין. יופיים של הסכו"ם (קריסטופל), כלי החרסינה (רֶנו), להבות הגז המרצדות ומגע המפיות והמפות המגוהצים עד נוקשות, יכולים להשתוות לצלילי תזמורת רועמים, לאמנות המעלה דמעות ותשואות. אלה האנשים שעבורם קיימת "פר-סה".

ארוחת סוף ספטמבר כוללת דג בקלה צלוי במחבת, עטוף בייקון מעושן, סרטנונים, שום משומר, סלרי ונבטי פטרוזיליה. אפשר להזמין גם לובסטר מבושל בחמאה לצד כרישה מתמוססת, חזרת בשמנת ופרוסות תפוחי אדמה שטוגנו בחמאה מזוקקת.

אין מסעדה שמצליחה באופן טוב יותר להפוך את ההוצאה על מזון ושתייה לכל כך מוצדקת.

מתכוונים להגיע לעיר? להזמנת מקום (חודש מראש) היכנסו לאתר פר-סה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו