בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

למרות המשבר הכלכלי, האיטלקים לא מוותרים על הגלידה

אובדן המשרות, עליית המחירים וצעדי הצנע משפיעים על כל תחומי החיים באיטליה, חוץ מצריכת הגלידה, שנותרה גם השנה ללא שינוי

7תגובות

המשבר הכלכלי שתוקף את איטליה נותן את אותותיו בכל. תושבי ארץ המגף נאלצים להתמודד עם אובדן משרות, עליית מחירים וצעדי צנע. הם מקצצים בחופשותיהם ונמנעים מהפסקות צהריים ארוכות - אבל על דבר אחד בלבד הם לא מוכנים לוותר, וזוהי הגלידה.

"ההוצאה השנתית על גלידה לא השתנתה כלל בשנת 2011", מספר מרקו פורצ'לינו, דובר תערוכת הגלידה השנתית בעיר רימיני, SIGEP, שנערכת השבוע. לדבריו, האיטלקים הוציאו השנה לא פחות מ-2.5 מיליארד אירו בשנה על המעדן הקפוא, "כלומר, כ-100 אירו למשפחה".

ואכן, עם פתיחת התערוכה, לא נראית מצוקה כלל באשר לצריכת הגלידה. לא פחות מ-36,000 יצרני גלידה ישנם באיטליה, ו-100 אלף המבקרים הצפויים לבקר בתערוכה יתענגו על שלל טעמים חדשים שנרקחו בשנה האחרונה. בין היתר, מציין פורצ'לינו, כי השנה היתה עדנה מחודשת לטעמים קלאסיים, כגון שוקולד. לצדם, הוא אומר, גם התפתחו אופנות חדשות ולא שגרתיות, כמו גלידת קינמון על בסיס אורז, גלידה בטעם אצות ואף גלידת פטריות מלוחה, שאותה אוכלים לצד מנות עיקריות.

רקס

המארגנים לא בחלו באמצעים כדי להרשים את הנוכחים, ואחרי שבשנה שעברה נכנסו לספרי השיאים עם גביע גלידה שגובהו שלושה מטרים - השנה הם מציגים גלידת שוקולד שמשקלה 800 ק"ג, וגודלה, לטענת פורצ'לינו, כגודל שולחן. במקביל תתקיים במסגרת התערוכה גם תחרות בין יצרני גלידה מעשר מדינות שונות, שיתחרו על תואר "הגביע הטוב ביותר", "קינוח הגלידה הטוב ביותר" ו"פסל הגלידה המרשים ביותר".

ואולם לא רק על גלידה מסרבים האיטלקים לוותר. בתערוכה יוצגו גם עוגות ודברי מאפה, שלמרות הימים הקשים רושמים דווקא גידול במכירות. בחג המולד האחרון עלו מכירות עוגות החג, ה"פנדורו" וה"פנטונה", ב-6%. גם בתחום זה מככבים השנה בתערוכה עיצובים מתוחכמים, כמו למשל כינור שוקולד המורכב משלושה סוגים של שוקולד, שכל אחד מהם מייצג סוג אחר של עץ.

"כשקונדיטורים איטלקיים מתאספים, ניכר בהם עד כמה הם אוהבים את מלאכתם", הוסיף פורצ'ליני, "והאווירה ברימיני היא כמו של פסטיבל". כך נראה, שכשהזמנים קשים, דבר לא יעמוד בפני האיטלקים והמתוקים שלהם. לא פלא אפוא, שמספר המבקרים הגבוה ביותר צפוי בתערוכה דווקא ביום שני. "זה היום שבו הקונדיטוריות באיטליה סגורות", הוא אומר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו